Van communicatie naar hypnose

Prijs € 27,00

Uitverkocht

Hoenderdos

Paperback | April 1991 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel boeken over communicatie in de hypnotherapie zijn geschreven voor ervaren therapeuten. Ze veronderstellen vaardigheden bekend waarover de therapeut in wording nog talloze vragen heeft. Dit werk - in tegenstelling tot een grote hoeveelheid oorspronkelijk Amerikaanse literatuur door een Nederlandse auteur op de Nederlandse situatie toegespitst - doet een boekje open over technieken die veelal alleen mondeling worden overgedragen.De schrijver gaat dieper in op een aantal verbale en nonverbale elementen in onze communicatie. Vanuit een beter begrip van onze bewuste en minder bewuste communicatiepatronen is het een logische stap over te gaan naar een systematische uiteenrafeling van de hypnotische situatie. Hierdoor wordt duidelijk dat de hypnotische situatie veel meer reële begrippen in zich bergt dan de oude magiërs ons wilden doen geloven. Door de didactische benadering van de gebieden 'communicatie' en 'hypnotherapie' is een degelijk studieboek ontstaan. Stap voor stap worden de kernpunten in de samenwerking tussen hypnotherapeut en cliënt belicht. Het boek gaat verder dan een algemeen beschrijvende houding ten opzichte van de hypnotherapie en geeft expliciet de te volgen strategie en de mogelijke alternatieven. Een efficiënt boek voor de beginnende therapeut die zich bovenal afvraagt: Hoe zal ik dit aanpakken? Hoe help ik mijn cliënt in een goede hypnose en welke therapeutische interventies kies ik daarbij?Een lezenswaardige steun in de rug voor iedereen die te maken heeft met communicatie en therapie.Theo Hoenderdos heeft een jarenlange ervaring als hypnotherapeut en als docent communicatietechnieken en hypnotherapie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hoenderdos
Uitgever
Toorts B.V., Uitgeverij, De
ISBN
9789060205761
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 1991
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Veel boeken over communicatie in de hypnotherapie zijn geschreven voor ervaren therapeuten. Ze veronderstellen vaardigheden bekend waarover de therapeut in wording nog talloze vragen heeft. Dit werk - in tegenstelling tot een grote hoeveelheid oorspronkelijk Amerikaanse literatuur door een Nederlandse auteur op de Nederlandse situatie toegespitst - doet een boekje open over technieken die veelal alleen mondeling worden overgedragen.
De schrijver gaat dieper in op een aantal verbale en nonverbale elementen in onze communicatie. Vanuit een beter begrip van onze bewuste en minder bewuste communicatiepatronen is het een logische stap over te gaan naar een systematische uiteenrafeling van de hypnotische situatie. Hierdoor wordt duidelijk dat de hypnotische situatie veel meer reële begrippen in zich bergt dan de oude magiërs ons wilden doen geloven.
Door de didactische benadering van de gebieden 'communicatie' en 'hypnotherapie' is een degelijk studieboek ontstaan. Stap voor stap worden de kernpunten in de samenwerking tussen hypnotherapeut en cliënt belicht. Het boek gaat verder dan een algemeen beschrijvende houding ten opzichte van de hypnotherapie en geeft expliciet de te volgen strategie en de mogelijke alternatieven.
Een efficiënt boek voor de beginnende therapeut die zich bovenal afvraagt: Hoe zal ik dit aanpakken? Hoe help ik mijn cliënt in een goede hypnose en welke therapeutische interventies kies ik daarbij?
Een lezenswaardige steun in de rug voor iedereen die te maken heeft met communicatie en therapie.

Theo Hoenderdos heeft een jarenlange ervaring als hypnotherapeut en als docent communicatietechnieken en hypnotherapie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hoenderdos
Uitgever
Toorts B.V., Uitgeverij, De
ISBN
9789060205761
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 1991
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99