Van baby tot kleuter

de veelzijdige en indrukwekkende ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Jan Hindrik Loonstra, Margrieta Mentink, Charlotte Rem

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Van baby tot kleuter' laat de lezer naar de ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar kijken door de bril van een kinderarts, ontwikkelingspsycholoog, pedagoog, orthopedagoog, neurolinguïst, klinisch linguïst, psychotherapeut, klinisch psycholoog en een neerlandicus.Gezondheid, hechting, ontwikkeling van het jonge brein, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling, ontwikkeling van het spelen en kinderopvang zijn de thema's die aan de orde komen. Daarbij komen vragen naar voren als: op welke manier kunnen volwassenen er thuis voor zorgen dat dagelijkse activiteiten rijke leerervaringen worden? Hoe kan een doorgaande lijn, passend bij jonge kinderen, ontworpen worden om de kwetsbare overgangen in het verloop van de dag beter te kunnen opvangen?Dit boek wil ouders en professionals die te maken hebben met baby's en peuters, mee laten kijken in de spreekkamer of onderzoeksruimte van verschillende vakspecialisten. Zo moet het boek een bijdrage leveren aan een gezonde en veilige ontwikkeling van baby's en peuters.Over de auteur(s)Jan Hindrik Loonstra is opgeleid als neerlandicus en orthopedagoog. Hij werkte als leerkracht in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Momenteel is hij werkzaam als orthopedagoog-generalist bij OCRN Specialistische Jeugd GGZ & Specialistische dyslexiezorg.Margrieta Mentink is opgeleid als logopedist en neurolinguïst. Zij is werkzaam als office manager bij University College Groningen. Daarvoor was zij lange tijd eigenaar van een logopediepraktijk in de stad Groningen.Charlotte Rem is psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Zij is binnen OCRN Specialistische Jeugd GGZ betrokken bij diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Hindrik Loonstra, Margrieta Mentink, Charlotte Rem
Uitgever
Garant
ISBN
9789044132564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264

Beschrijving

'Van baby tot kleuter' laat de lezer naar de ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar kijken door de bril van een kinderarts, ontwikkelingspsycholoog, pedagoog, orthopedagoog, neurolinguïst, klinisch linguïst, psychotherapeut, klinisch psycholoog en een neerlandicus.
Gezondheid, hechting, ontwikkeling van het jonge brein, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling, ontwikkeling van het spelen en kinderopvang zijn de thema's die aan de orde komen. Daarbij komen vragen naar voren als: op welke manier kunnen volwassenen er thuis voor zorgen dat dagelijkse activiteiten rijke leerervaringen worden? Hoe kan een doorgaande lijn, passend bij jonge kinderen, ontworpen worden om de kwetsbare overgangen in het verloop van de dag beter te kunnen opvangen?
Dit boek wil ouders en professionals die te maken hebben met baby's en peuters, mee laten kijken in de spreekkamer of onderzoeksruimte van verschillende vakspecialisten. Zo moet het boek een bijdrage leveren aan een gezonde en veilige ontwikkeling van baby's en peuters.
Over de auteur(s)
Jan Hindrik Loonstra is opgeleid als neerlandicus en orthopedagoog. Hij werkte als leerkracht in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Momenteel is hij werkzaam als orthopedagoog-generalist bij OCRN Specialistische Jeugd GGZ & Specialistische dyslexiezorg.
Margrieta Mentink is opgeleid als logopedist en neurolinguïst. Zij is werkzaam als office manager bij University College Groningen. Daarvoor was zij lange tijd eigenaar van een logopediepraktijk in de stad Groningen.
Charlotte Rem is psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Zij is binnen OCRN Specialistische Jeugd GGZ betrokken bij diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Hindrik Loonstra, Margrieta Mentink, Charlotte Rem
Uitgever
Garant
ISBN
9789044132564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99