Van Abba tot Zondebok

Een joods-christelijke dialoog over de Bijbelse misverstanden

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Paul Petzel, Norbert Reck

Paperback | November 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Auters: Paul Pretzel & Norbert ReckTitel: Van Abba tot Zondebok. Ondertitel: Een joods-christelijke dialoog over Bijbelse misverstandenIn Van Abba tot Zondebok. Een joods-christelijke dialoog over Bijbelse misverstanden vind je een bondige verzameling trefwoorden uit domeinen waar jodendom en christendom elkaar raken.Bij elk trefwoord wordt eerst een beschrijving gegeven van de misvattingen die achter het begrip verborgen liggen en vaak een hardnekkig leven leiden. Daarop volgt een heldere analyse die uitmondt in perspectieven voor een nieuwe, respectvolle lezing.De wordingsgeschiedenis van het boek is op zich al een krachtige getuigenis van een doorgedreven joods-christelijke toenadering. Geen enkele uitleg is door één auteur geschreven, de tekst is telkens gegroeid uit open overleg tussen op zijn minst vijf personen.Je mag je verwachten aan nieuwe en ongewone inzichten die de horizon van je kennis verbreden en uitnodigen tot verdere verkenning. Een handig naslagwerk voor wie zich engageert in catechese,verkondiging, pastoraal. Leerrijk voor wie zich in de Bijbel wil verdiepen.Ism Halewijn

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Petzel, Norbert Reck
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789085285403
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Auters: Paul Pretzel & Norbert Reck
Titel: Van Abba tot Zondebok.
Ondertitel: Een joods-christelijke dialoog over Bijbelse misverstanden

In Van Abba tot Zondebok. Een joods-christelijke dialoog over Bijbelse misverstanden vind je een bondige verzameling trefwoorden uit domeinen waar jodendom en christendom elkaar raken.
Bij elk trefwoord wordt eerst een beschrijving gegeven van de misvattingen die achter het begrip verborgen liggen en vaak een hardnekkig leven leiden. Daarop volgt een heldere analyse die uitmondt in perspectieven voor een nieuwe, respectvolle lezing.
De wordingsgeschiedenis van het boek is op zich al een krachtige getuigenis van een doorgedreven joods-christelijke toenadering. Geen enkele uitleg is door één auteur geschreven, de tekst is telkens gegroeid uit open overleg tussen op zijn minst vijf personen.
Je mag je verwachten aan nieuwe en ongewone inzichten die de horizon van je kennis verbreden en uitnodigen tot verdere verkenning. Een handig naslagwerk voor wie zich engageert in catechese,
verkondiging, pastoraal. Leerrijk voor wie zich in de Bijbel wil verdiepen.

Ism Halewijn

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Petzel, Norbert Reck
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789085285403
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99