Valse ondertonen

perzische sonnettines

Prijs € 13,37

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Reinald Teune

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

VALSE ONDERTONEN is een bundel Perzische sonnettines (de twee kwatrijnen in de sonnettines zijn Perzische kwatrijnen). Deze versvorm leent zich voor fluisteren en luidruchtig protest, voor mijmering en boertigheid, voor humor en tragiek, voor filosofische overpeinzing en losse invallen. Het is een uitstekend vehikel voor light verse: 'toegankelijke poëzie, die niet de pretentie heeft Poëzie te zijn' (Jaap van den Born).De bundel begint met 21 sonnettines die momenten markeren in een jaren durend dementeringsproces van een moeder. Van de eerste tekenen van vergeetachtigheid, via de ontkenning, de conflicten met de bezorgde kinderen, de onvermijdelijke fysieke achteruitgang tot de dood is het een tragisch proces, dat niettemin met compassie en humor beschreven wordt. De gedichten in de volgende afdelingen zijn in een losser verband geplaatst, ze vormen geen samenhangende reeks. Kleinkinderen, dreigende ziekte, afscheid, historische gebeurtenissen zijn aanleidingen voor ongewone combinaties, absurde gevolgtrekkingen, pijnlijke bekentenissen, bizarre adviezen en onverwachte conclusies.Valse ondertonen klinken overal waar we iets anders zeggen dan we vinden. We kunnen niet zonder.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Reinald Teune
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461932518
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

VALSE ONDERTONEN is een bundel Perzische sonnettines (de twee kwatrijnen in de sonnettines zijn Perzische kwatrijnen). Deze versvorm leent zich voor fluisteren en luidruchtig protest, voor mijmering en boertigheid, voor humor en tragiek, voor filosofische overpeinzing en losse invallen. Het is een uitstekend vehikel voor light verse: 'toegankelijke poëzie, die niet de pretentie heeft Poëzie te zijn' (Jaap van den Born).
De bundel begint met 21 sonnettines die momenten markeren in een jaren durend dementeringsproces van een moeder. Van de eerste tekenen van vergeetachtigheid, via de ontkenning, de conflicten met de bezorgde kinderen, de onvermijdelijke fysieke achteruitgang tot de dood is het een tragisch proces, dat niettemin met compassie en humor beschreven wordt. De gedichten in de volgende afdelingen zijn in een losser verband geplaatst, ze vormen geen samenhangende reeks. Kleinkinderen, dreigende ziekte, afscheid, historische gebeurtenissen zijn aanleidingen voor ongewone combinaties, absurde gevolgtrekkingen, pijnlijke bekentenissen, bizarre adviezen en onverwachte conclusies.
Valse ondertonen klinken overal waar we iets anders zeggen dan we vinden. We kunnen niet zonder.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Reinald Teune
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461932518
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99