Vaarwel Soerabaja

Prijs € 20,00

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Femmy Fijten

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als Freddy Ribauwt in 1926 wordt geboren lijkt een mooie toekomst voor hem te liggen. Hoe anders pakt dat uit als in 1942 de Japanners Nederlands- Indië bezetten. Vader wordt krijgsgevangen genomen. Freddy's Javaanse moeder, die een ambivalente houding tegenover haar knappe Indozoon heeft, bekommert zich voornamelijk om haar jongste zoon Emo, die er letterlijk het zwijgen toe heeft gedaan.Als de dreiging te groot wordt moet Freddy noodgedwongen onderduiken en krijgt hij de zorg voor zijn broertje Emo. Freddy's droom om in Java te blijven, het prachtige eiland met oerwouden en vulkanen, geeft hem de kracht te overleven tijdens de verschillende dramatische oorlogen waarin hijzelf, vrienden en geliefden het zwaar te verduren krijgen.Femmy Fijten oogstte lof met haar debuutroman: 'Terug naar Bandung'. De indrukwekkende geschiedenis van Nederlands-Indië blijft haar nog altijd boeien. Met name de strijd rond Soerabaja heeft diepe indruk op haar gemaakt. Voor de roman 'Vaarwel Soerabaja' las zij (dag)boeken en aantekeningen over de aangrijpende gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in de periode 1942-1950 in die stad. Daarnaast voerde zij open gesprekken met een voormalig KNIL- militair uit Soerabaja en zijn vrouw. Maarten 't Hart over Terug naar Bandung:' Door haar argeloze manier van vertellen, slaagt Fijten er in de gruwelijke werkelijkheid te benaderen en het verhaal toch dragelijk te houden.'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Femmy Fijten
Uitgever
Nieuwe Druk
ISBN
9789492020116
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
242

Beschrijving

Als Freddy Ribauwt in 1926 wordt geboren lijkt een mooie toekomst voor hem te liggen. Hoe anders pakt dat uit als in 1942 de Japanners Nederlands- Indië bezetten. Vader wordt krijgsgevangen genomen. Freddy's Javaanse moeder, die een ambivalente houding tegenover haar knappe Indozoon heeft, bekommert zich voornamelijk om haar jongste zoon Emo, die er letterlijk het zwijgen toe heeft gedaan.
Als de dreiging te groot wordt moet Freddy noodgedwongen onderduiken en krijgt hij de zorg voor zijn broertje Emo.
Freddy's droom om in Java te blijven, het prachtige eiland met oerwouden en vulkanen, geeft hem de kracht te overleven tijdens de verschillende dramatische oorlogen waarin hijzelf, vrienden en geliefden het zwaar te verduren krijgen.

Femmy Fijten oogstte lof met haar debuutroman: 'Terug naar Bandung'. De indrukwekkende geschiedenis van Nederlands-Indië blijft haar nog altijd boeien. Met name de strijd rond Soerabaja heeft diepe indruk op haar gemaakt.

Voor de roman 'Vaarwel Soerabaja' las zij (dag)boeken en aantekeningen over de aangrijpende gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in de periode 1942-1950 in die stad. Daarnaast voerde zij open gesprekken met een voormalig KNIL- militair uit Soerabaja en zijn vrouw.

Maarten 't Hart over Terug naar Bandung:
' Door haar argeloze manier van vertellen, slaagt Fijten er in de gruwelijke werkelijkheid te benaderen en het verhaal toch dragelijk te houden.'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Femmy Fijten
Uitgever
Nieuwe Druk
ISBN
9789492020116
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
242

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99