UitvaartWijzer

gedachten, handreikingen en teksten bij dood en uitvaart

Prijs € 23,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Aart Mak

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bij het afscheid nemen en herdenken van onze doden, hebben we sterk behoefte aan rituelen en teksten die onze gevoelens verwoorden. Dit boek biedt overwegingen, teksten en rituelen om het afscheid van een overledene inhoudsvol vorm te geven.Mensen zijn niet veranderd. Dood is dood, verdriet is verdriet en woede is nog steeds woede. Maar in taal en spiritualiteit is wel veel veranderd en dan gaat het erom woorden, beelden en rituelen te vinden die ons nu aanspreken. Zo willen mensen van nu dat een uitvaartbijeenkomst persoonlijk en echt is. Gevoelens mogen benoemd worden.Het boek begint met een beschrijving van de huidige uitvaartcultuur. Wat is gebruikelijk en wordt veel gevraagd? Een aantal bijzondere voorbeelden uit de praktijk illustreren deze beschrijving. Het grootste deel van het boek bevat teksten en voorbeelden, aanwijzingen en praktische suggesties voor het vormgeven van een uitvaart. Teksten en verhalen die oud en modern zijn, christelijk en hedendaags spiritueel, bevlogen en nuchter.Ook is er een overzicht opgenomen van wat nodig is om een uitvaart voor te bereiden.Aart Mak is predikant bij de stichting Kerk Zonder Grenzen. Eerder schreef hij over deze materie 'Met stomheid geslagen?' (2006). Bovendien richtte hij met anderen MomenTaal op, een team van mensen dat ondersteunt en voorgaat bij o.a. uitvaarten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aart Mak
Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023970149
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Beschrijving

Bij het afscheid nemen en herdenken van onze doden, hebben we sterk behoefte aan rituelen en teksten die onze gevoelens verwoorden. Dit boek biedt overwegingen, teksten en rituelen om het afscheid van een overledene inhoudsvol vorm te geven.

Mensen zijn niet veranderd. Dood is dood, verdriet is verdriet en woede is nog steeds woede. Maar in taal en spiritualiteit is wel veel veranderd en dan gaat het erom woorden, beelden en rituelen te vinden die ons nu aanspreken. Zo willen mensen van nu dat een uitvaartbijeenkomst persoonlijk en echt is. Gevoelens mogen benoemd worden.
Het boek begint met een beschrijving van de huidige uitvaartcultuur. Wat is gebruikelijk en wordt veel gevraagd? Een aantal bijzondere voorbeelden uit de praktijk illustreren deze beschrijving. Het grootste deel van het boek bevat teksten en voorbeelden, aanwijzingen en praktische suggesties voor het vormgeven van een uitvaart. Teksten en verhalen die oud en modern zijn, christelijk en hedendaags spiritueel, bevlogen en nuchter.
Ook is er een overzicht opgenomen van wat nodig is om een uitvaart voor te bereiden.

Aart Mak is predikant bij de stichting Kerk Zonder Grenzen. Eerder schreef hij over deze materie 'Met stomheid geslagen?' (2006). Bovendien richtte hij met anderen MomenTaal op, een team van mensen dat ondersteunt en voorgaat bij o.a. uitvaarten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aart Mak
Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023970149
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99