Uitgerekend ik

gesprekken over muziek met Martin Meyer

Prijs € 26,90

Uitverkocht

Alfred Brendel

Paperback | November 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alfred Brendel behoeft geen introductie – zijn vertolkingen van de pianomuziek van de groten uit de muziekgeschiedenis zijn wereldberoemd. In gesprekken met Martin Meyer praat Brendel over zijn muzikale werk zijn leven en de literatuur. Met grote kennis en diepgang, en met gevoel voor humor vertelt hij over componisten, composities en interpretaties. Waaron Bach, Mozart en Beethoven groter dan Mendelssohn of Grieg? En hoe moet Schubert gespeeld worden? Brendels antwoorden zijn helder en concreet. Hij gaat daarbij controversiële uitspraken niet uit de weg: Rachmaninov is ‘pure tijdverspilling', Tsjaikovski een componist ‘zonder wie ik heel goed kan leven'. Ook praktische kanten van het bestaan van een concertpianist komen aan bod: van de vingerzettingen bij Beethoven en het instuderen van een stuk, tot de omgang met bewonderaars en de juiste verdediging tegen hoestende toehoorders. Naast musicus is Alfred Brendel schrijver en een groot kenner van literatuur en beeldende kunst. ‘Ik was nooit alleen maar musicus. Ik ben in omgang met mensen ook altijd bereid mijn territorium te verlaten.' Dat levert een sprankelend boek op, vol onvermoede verbanden, verrukkelijke anekdotes en scherpzinnige observaties. Een ‘must' voor ieder liefhebber van klassieke muziek!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alfred Brendel
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028419612
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Beschrijving

Alfred Brendel behoeft geen introductie – zijn vertolkingen van de pianomuziek van de groten uit de muziekgeschiedenis zijn wereldberoemd. In gesprekken met Martin Meyer praat Brendel over zijn muzikale werk zijn leven en de literatuur.
Met grote kennis en diepgang, en met gevoel voor humor vertelt hij over componisten, composities en interpretaties. Waaron Bach, Mozart en Beethoven groter dan Mendelssohn of Grieg? En hoe moet Schubert gespeeld worden? Brendels antwoorden zijn helder en concreet. Hij gaat daarbij controversiële uitspraken niet uit de weg: Rachmaninov is ‘pure tijdverspilling', Tsjaikovski een componist ‘zonder wie ik heel goed kan leven'.
Ook praktische kanten van het bestaan van een concertpianist komen aan bod: van de vingerzettingen bij Beethoven en het instuderen van een stuk, tot de omgang met bewonderaars en de juiste verdediging tegen hoestende toehoorders.
Naast musicus is Alfred Brendel schrijver en een groot kenner van literatuur en beeldende kunst. ‘Ik was nooit alleen maar musicus. Ik ben in omgang met mensen ook altijd bereid mijn territorium te verlaten.' Dat levert een sprankelend boek op, vol onvermoede verbanden, verrukkelijke anekdotes en scherpzinnige observaties.

Een ‘must' voor ieder liefhebber van klassieke muziek!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alfred Brendel
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028419612
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99