Uitblinken als familiebedrijf

over de inrichting en werking van goed bestuur

Prijs € 49,95

Uitverkocht

M. Bruel, J.R. Geerlings, J.A. van Hamel

Hardback | November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waardoor lukt het sommige familiebedrijven om vele generaties lang succesvol te blijven? Hoe overleven ze de onvermijdelijke tegenvallers in de markt, interne conflicten en opvolgingsproblemen? Uitblinkende familiebedrijven zijn gegrondvest op een functionele ondernemende familie met een uitgesproken identiteit. Ze zijn niet afhankelijk van één briljant idee, ze worden vooral gekenmerkt door hun onverwoestbare ondernemingszin en bedienen zich van bestuurlijke modellen waarin balans en dynamiek de boventoon voeren.Hoe familiebedrijven en hun bestuurders dat kunnen realiseren, daarover gaat dit boek. De auteurs beschrijven dertien zeer diverse voorbeelden van bekende Nederlandse familiebedrijven, elk met hun eigen bijzonderheden die voortkomen uit de identiteit van de familie en de omgeving waarin het bedrijf opereert. Vanuit die diversiteit maken zij duidelijk dat gedetailleerde regels voor de inrichting van het bestuur minder geschikt zijn voor het familiebedrijf en stellen zij 10 principes voor als alternatief. In dertien essays, die ook los van elkaar te lezen zijn, worden daarnaast de belangrijkste bestuurlijke thema’s die binnen het familiebedrijf spelen, verder uitgewerkt.Het boek biedt voor familieleden, (externe) bestuurders, adviseurs en studenten belangrijke inzichten en praktische adviezen en instrumenten.Uitblinken als familiebedrijf is genomineerd voor de Ooa Boek van het Jaar-prijs 2009.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Bruel, J.R. Geerlings, J.A. van Hamel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023244714
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
322

Beschrijving

Waardoor lukt het sommige familiebedrijven om vele generaties lang succesvol te blijven? Hoe overleven ze de onvermijdelijke tegenvallers in de markt, interne conflicten en opvolgingsproblemen? Uitblinkende familiebedrijven zijn gegrondvest op een functionele ondernemende familie met een uitgesproken identiteit. Ze zijn niet afhankelijk van één briljant idee, ze worden vooral gekenmerkt door hun onverwoestbare ondernemingszin en bedienen zich van bestuurlijke modellen waarin balans en dynamiek de boventoon voeren.
Hoe familiebedrijven en hun bestuurders dat kunnen realiseren, daarover gaat dit boek. De auteurs beschrijven dertien zeer diverse voorbeelden van bekende Nederlandse familiebedrijven, elk met hun eigen bijzonderheden die voortkomen uit de identiteit van de familie en de omgeving waarin het bedrijf opereert. Vanuit die diversiteit maken zij duidelijk dat gedetailleerde regels voor de inrichting van het bestuur minder geschikt zijn voor het familiebedrijf en stellen zij 10 principes voor als alternatief. In dertien essays, die ook los van elkaar te lezen zijn, worden daarnaast de belangrijkste bestuurlijke thema’s die binnen het familiebedrijf spelen, verder uitgewerkt.
Het boek biedt voor familieleden, (externe) bestuurders, adviseurs en studenten belangrijke inzichten en praktische adviezen en instrumenten.


Uitblinken als familiebedrijf is genomineerd voor de Ooa Boek van het Jaar-prijs 2009.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Bruel, J.R. Geerlings, J.A. van Hamel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023244714
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
322

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99