Uitbesteding in de financiële sector

in het bijzonder van vermogensbeheer door pensioenfondsen

Prijs € 153,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Peter Laaper

Hardback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vrijwel alle financiële ondernemingen en pensioenfondsen besteden werkzaamheden uit. Worden "wezenlijke" werkzaamheden uitbesteed, dan moet de onderneming "in control" blijven. Maar wanneer is sprake van zulke "wezenlijke" werkzaamheden en wanneer niet? Wat moet u doen om "in control" te zijn en te blijven? Welke bevoegdheden kunnen DNB of de AFM uitoefenen tegenover de uitbestedende onderneming of tegenover de dienstverlener? En loopt u een aansprakelijkheidsrisico tegenover uw cliënten? De auteur geeft praktische antwoorden op deze vragen. De antwoorden volgen na een systematische analyse van de uitbestedingsregels zoals die voor financiële ondernemingen en pensioenfondsen gelden, en de onderlinge verschillen daartussen. Omwille van een praktische illustratie, fungeert de casus van een pensioenfonds dat vermogensbeheer-werkzaamheden uitbesteedt als doorlopend voorbeeld. De conclusies gelden echter voor in beginsel elke uitbesteding in de financiële en pensioensector.Dit boek is bestemd voor iedereen die in de praktijk of wetenschap te maken heeft met financieelrechtelijke of pensioenrechtelijke uitbestedingsregels.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Laaper
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013133905
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Vrijwel alle financiële ondernemingen en pensioenfondsen besteden werkzaamheden uit. Worden "wezenlijke" werkzaamheden uitbesteed, dan moet de onderneming "in control" blijven. Maar wanneer is sprake van zulke "wezenlijke" werkzaamheden en wanneer niet? Wat moet u doen om "in control" te zijn en te blijven? Welke bevoegdheden kunnen DNB of de AFM uitoefenen tegenover de uitbestedende onderneming of tegenover de dienstverlener? En loopt u een aansprakelijkheidsrisico tegenover uw cliënten?
De auteur geeft praktische antwoorden op deze vragen. De antwoorden volgen na een systematische analyse van de uitbestedingsregels zoals die voor financiële ondernemingen en pensioenfondsen gelden, en de onderlinge verschillen daartussen. Omwille van een praktische illustratie, fungeert de casus van een pensioenfonds dat vermogensbeheer-werkzaamheden uitbesteedt als doorlopend voorbeeld. De conclusies gelden echter voor in beginsel elke uitbesteding in de financiële en pensioensector.
Dit boek is bestemd voor iedereen die in de praktijk of wetenschap te maken heeft met financieelrechtelijke of pensioenrechtelijke uitbestedingsregels.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Laaper
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013133905
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99