Uit de schaduw van de waan

over mijn psychose en het hervinden van de balans

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Karen van Dartel

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Karen van Dartel begon twaalf jaar geleden vol energie aan een nieuwe baan als docent aan een universiteit. Kort daarna ging het mis. Of zoals Karen het zelf zegt: 'Ik ging gek doen.' Door een psychose trok ze zich steeds meer terug in haar eigen wereld van wanen en rondrazende gedachten. Ze werd opgenomen op een psychiatrische afdeling van een Algemeen Ziekenhuis en belandde zelfs in de isoleercel. Daarna begon ze aan haar lange weg naar herstel.'Uit de schaduw van de waan' telt bijna vijftig korte verhalen waarin Karen terugblikt op haar psychose en bipolaire stoornis. Ze beschrijft de periode waarin ze ziek werd en hoe ze - samen met haar man en dochters - leerde leven met een chronische psychiatrische stoornis."Veel patiënten weten achteraf niet meer wat er gebeurde tijdens een psychose, velen willen het niet weten, weinigen schrijven het op, en slechts een enkeling kan het zo gedetailleerd en daardoor zo indringend beschrijven."- Harm GijsmanDe aangrijpende verhalen in 'Uit de schaduw van de waan' bieden een unieke inkijk in de belevingswereld van een psychiatrisch patiënt en het dagelijks leven op een psychiatrische afdeling. In een ontwapende schrijfstijl neemt Karen de lezer mee in haar wanen, eenzaamheid en strijd tegen haar ziekte.Psychiater Harm Gijsman schreef een nawoord bij 'Uit de schaduw van de waan.' Hij legt uit wat er precies gebeurt bij een psychose en bipolaire stoornis en hoe een goede samenwerking tussen patiënt, naastbetrokkene en hulpverlener kan bijdragen aan het herstel. Daarnaast laat hij zien wat bezorgde naastbetrokkenen kunnen doen.Karen van Dartel is als gedragswetenschapper werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast geeft zij lezingen over hoe te leven met een psychose en bipolaire stoornis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karen van Dartel
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729562
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Karen van Dartel begon twaalf jaar geleden vol energie aan een nieuwe baan als docent aan een universiteit. Kort daarna ging het mis. Of zoals Karen het zelf zegt: 'Ik ging gek doen.' Door een psychose trok ze zich steeds meer terug in haar eigen wereld van wanen en rondrazende gedachten. Ze werd opgenomen op een psychiatrische afdeling van een Algemeen Ziekenhuis en belandde zelfs in de isoleercel. Daarna begon ze aan haar lange weg naar herstel.

'Uit de schaduw van de waan' telt bijna vijftig korte verhalen waarin Karen terugblikt op haar psychose en bipolaire stoornis. Ze beschrijft de periode waarin ze ziek werd en hoe ze - samen met haar man en dochters - leerde leven met een chronische psychiatrische stoornis.

"Veel patiënten weten achteraf niet meer wat er gebeurde tijdens een psychose, velen willen het niet weten, weinigen schrijven het op, en slechts een enkeling kan het zo gedetailleerd en daardoor zo indringend beschrijven."
- Harm Gijsman

De aangrijpende verhalen in 'Uit de schaduw van de waan' bieden een unieke inkijk in de belevingswereld van een psychiatrisch patiënt en het dagelijks leven op een psychiatrische afdeling. In een ontwapende schrijfstijl neemt Karen de lezer mee in haar wanen, eenzaamheid en strijd tegen haar ziekte.

Psychiater Harm Gijsman schreef een nawoord bij 'Uit de schaduw van de waan.' Hij legt uit wat er precies gebeurt bij een psychose en bipolaire stoornis en hoe een goede samenwerking tussen patiënt, naastbetrokkene en hulpverlener kan bijdragen aan het herstel. Daarnaast laat hij zien wat bezorgde naastbetrokkenen kunnen doen.

Karen van Dartel is als gedragswetenschapper werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast geeft zij lezingen over hoe te leven met een psychose en bipolaire stoornis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karen van Dartel
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729562
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99