UCERF 1 Actuele ontwikkelingen in het familierecht

oprichtingssymposium UCERF

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Utrecht Centre for European Research into Family Law, afgekort UCERF, is onderdeel van het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van het departement rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. Er bestaat een groeiende belangstelling voor de beoefening van het familie- en erfrecht mede als gevolg van de vele veranderingen die zich in de afgelopen tien jaar hebben voorgedaan. UCERF beschikt thans over een betrekkelijk grote groep onderzoekers, die samen het kenniscentrum vormen. Ter gelegenheid van de oprichting van UCERF werd een symposium in Utrecht georganiseerd. De bijdragen van de vijf sprekers zijn in deze eerste bundel van de UCERF-reeks opgenomen. Katharina Boele-Woelki      Toelichting op UCERF      Huwelijk of geregistreerd partnerschap?  Jetty Gerritse      Blijft co-ouderschap na echtscheiding een uitzondering?  Tanja van der Lippe      Arbeid en zorg van hoger opgeleide mannen en vrouwen: een Europese vergelijking  Frederik Swennen      Het nieuwe Belgische echtscheidingsrecht en de CEFL-beginselen inzake echtscheiding en alimentatie tussen gewezen echtgenoten  Arnoud Willems      Kinderalimentatie: Wat nu?

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Ars Aequi Libri POD
ISBN
9789069167916
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
76

Beschrijving

Het Utrecht Centre for European Research into Family Law, afgekort UCERF, is onderdeel van het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van het departement rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. Er bestaat een groeiende belangstelling voor de beoefening van het familie- en erfrecht mede als gevolg van de vele veranderingen die zich in de afgelopen tien jaar hebben voorgedaan. UCERF beschikt thans over een betrekkelijk grote groep onderzoekers, die samen het kenniscentrum vormen.

Ter gelegenheid van de oprichting van UCERF werd een symposium in Utrecht georganiseerd. De bijdragen van de vijf sprekers zijn in deze eerste bundel van de UCERF-reeks opgenomen.
Katharina Boele-Woelki
     Toelichting op UCERF
     Huwelijk of geregistreerd partnerschap?
 Jetty Gerritse
     Blijft co-ouderschap na echtscheiding een uitzondering?
 Tanja van der Lippe
     Arbeid en zorg van hoger opgeleide mannen en vrouwen: een Europese vergelijking
 Frederik Swennen
     Het nieuwe Belgische echtscheidingsrecht en de CEFL-beginselen inzake echtscheiding en alimentatie tussen gewezen echtgenoten
 Arnoud Willems
     Kinderalimentatie: Wat nu?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Ars Aequi Libri POD
ISBN
9789069167916
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
76

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99