Tussen hoop en hersenletsel. Een zoektocht naar identiteit, van een verkeersslachtoffer.

Een zoektocht naar identiteit, herstel en zorgvuldig optimisme van een verkeersslachtoffer.

Prijs € 22,50

Niet beschikbaar

Stijn Geerinck

Paperback | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek beschrijft een zoektocht in extreme omstandigheden, de strooptocht tussen terugval en vooruitgang van een verkeersslachtoffer. Stijn Geerinck werd op de fiets aangereden door een dronken automobiliste. Hij onderging uitgebreide, complexe neurochirurgie en maxillofaciale (aan het gelaat gerelateerde) chirurgie in het UZ Gent. In dit verhaal komen de vele aspecten van een veeleisende revalidatie aan bod: fysiek, medisch, mentaal, sociaal, financieel ... De auteur biedt ook een aanzet tot de uitwerking van een methode die het mogelijk moet maken te leven met blijvende beperkingen: de gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), verwondingen voor het leven, de permanente verandering van zijn lichaam in het algemeen en zijn gelaat in het bijzonder ...De verhalende getuigenis wordt aangevuld met inzichten vanuit een beschouwende en wetenschapsfilosofische hoek.Stijn Geerinck studeerde af als master in de moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is leerkracht levensbeschouwing en geeft les aan jongeren met autisme (ASS) en een normale tot hoge begaafdheid (opleidingsvorm 4 Type 9). Daarnaast is hij bassist en duurloper.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stijn Geerinck
Uitgever
Garant
ISBN
9789085750819
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek beschrijft een zoektocht in extreme omstandigheden, de strooptocht tussen terugval en vooruitgang van een verkeersslachtoffer. Stijn Geerinck werd op de fiets aangereden door een dronken automobiliste. Hij onderging uitgebreide, complexe neurochirurgie en maxillofaciale (aan het gelaat gerelateerde) chirurgie in het UZ Gent. In dit verhaal komen de vele aspecten van een veeleisende revalidatie aan bod: fysiek, medisch, mentaal, sociaal, financieel ... De auteur biedt ook een aanzet tot de uitwerking van een methode die het mogelijk moet maken te leven met blijvende beperkingen: de gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), verwondingen voor het leven, de permanente verandering van zijn lichaam in het algemeen en zijn gelaat in het bijzonder ...

De verhalende getuigenis wordt aangevuld met inzichten vanuit een beschouwende en wetenschapsfilosofische hoek.

Stijn Geerinck studeerde af als master in de moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is leerkracht levensbeschouwing en geeft les aan jongeren met autisme (ASS) en een normale tot hoge begaafdheid (opleidingsvorm 4 Type 9). Daarnaast is hij bassist en duurloper.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stijn Geerinck
Uitgever
Garant
ISBN
9789085750819
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99