Tussen geven en nemen

wielrennen als dubbelspel

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Hein Lodewijkx

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het wielrennen wordt wel gemeen en achterbaks genoemd - met fenomenen als flikken, linkeballen, combines en doping. Een andere blik op de sport laat echter zien dat samenwerking en opoffering minstens zo kenmerkend zijn voor de wielersport. Dit boek toont aan dat het wielrennen begrepen kan worden als een dubbelspel van geven en nemen.Aan de hand van psychologisch onderzoek, filosofische inzichten en talrijke anekdotes uit het roemruchte verleden van het wielrennen laat de auteur zien dat de ongeschreven regels van eerlijk spelen wezenlijk zijn voor de gedragingen van renners. Hij past daarbij het wiskundige model van het Prisoner's Dilemma Game toe op de praktijk van het wielrennen.Tussen geven en nemen. Wielrennen als dubbelspel is niet alleen leerzaam voor sportliefhebbers in het algemeen en wielerfans in het bijzonder, maar ook voor politicologen, economen, juristen, (sociaal) psychologen en filosofen, al dan niet in opleiding. Het boek is met name geschikt voor opleidingen waarbinnen het Prisoner's Dilemma Game behandeld wordt.Psycholoog dr. Hein Lodewijkx (1953) heeft gepubliceerd over groepsconflict en -samenwerking, ontgroening en zinloos geweld. Hij doceert statistiek en psychologie aan de Open Universiteit en is een fervent wielrenfan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hein Lodewijkx
Uitgever
2010 Uitgevers BV
ISBN
9789490951009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

Het wielrennen wordt wel gemeen en achterbaks genoemd - met fenomenen als flikken, linkeballen, combines en doping. Een andere blik op de sport laat echter zien dat samenwerking en opoffering minstens zo kenmerkend zijn voor de wielersport. Dit boek toont aan dat het wielrennen begrepen kan worden als een dubbelspel van geven en nemen.
Aan de hand van psychologisch onderzoek, filosofische inzichten en talrijke anekdotes uit het roemruchte verleden van het wielrennen laat de auteur zien dat de ongeschreven regels van eerlijk spelen wezenlijk zijn voor de gedragingen van renners. Hij past daarbij het wiskundige model van het Prisoner's Dilemma Game toe op de praktijk van het wielrennen.
Tussen geven en nemen. Wielrennen als dubbelspel is niet alleen leerzaam voor sportliefhebbers in het algemeen en wielerfans in het bijzonder, maar ook voor politicologen, economen, juristen, (sociaal) psychologen en filosofen, al dan niet in opleiding. Het boek is met name geschikt voor opleidingen waarbinnen het Prisoner's Dilemma Game behandeld wordt.
Psycholoog dr. Hein Lodewijkx (1953) heeft gepubliceerd over groepsconflict en -samenwerking, ontgroening en zinloos geweld. Hij doceert statistiek en psychologie aan de Open Universiteit en is een fervent wielrenfan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hein Lodewijkx
Uitgever
2010 Uitgevers BV
ISBN
9789490951009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99