TTIP voor beginners

is het gevaar geweken?

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Line De Witte

Paperback | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nog nooit deden vrijhandelsakkoorden zoveel stof opwaaien als TTIP en CETA. Eigenlijk was dat niet de bedoeling: de discussie over de twee verdragen was voorbestemd voor achterkamertjes in Washington, Brussel en Toronto. Maar eerst kwam er overal protest van burgerbewegingen, milieu- en consumentenorganisaties, vakbonden en mutualiteiten, die de globalisering een tweesnijdend zwaard vinden. Daarna won Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen met een protectionistische agenda. En later haalden Wallonië en Brussel de internationale pers omdat ze CETA niet wilden ondertekenen. Exit TTIP en CETA? Let toch maar op.In dit toegankelijk boekje boordevol concrete voorbeelden neemt Line De Witte u mee op wandel. Wat is de achtergrond van die vrijhandelsakkoorden tussen de VS en Europa en tussen Canada en Europa? Wie wordt er beter van en wie niet? Een verhaal over jobs, arbeidsvoorwaarden, gezondheidszorg, onderwijs, chloorkippen en hormonenvlees. Maar ook over kleinschalige landbouw en grote bedrijven die straks misschien overheden voor de rechter kunnen slepen als nieuwe wetsvoorstellen hun bedrijfswinsten aantasten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Line De Witte
Uitgever
Epo, Uitgeverij
ISBN
9789462670976
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Nog nooit deden vrijhandelsakkoorden zoveel stof opwaaien als TTIP en CETA. Eigenlijk was dat niet de bedoeling: de discussie over de twee verdragen was voorbestemd voor achterkamertjes in Washington, Brussel en Toronto. Maar eerst kwam er overal protest van burgerbewegingen, milieu- en consumentenorganisaties, vakbonden en mutualiteiten, die de globalisering een tweesnijdend zwaard vinden. Daarna won Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen met een protectionistische agenda. En later haalden Wallonië en Brussel de internationale pers omdat ze CETA niet wilden ondertekenen. Exit TTIP en CETA? Let toch maar op.

In dit toegankelijk boekje boordevol concrete voorbeelden neemt Line De Witte u mee op wandel. Wat is de achtergrond van die vrijhandelsakkoorden tussen de VS en Europa en tussen Canada en Europa? Wie wordt er beter van en wie niet? Een verhaal over jobs, arbeidsvoorwaarden, gezondheidszorg, onderwijs, chloorkippen en hormonenvlees. Maar ook over kleinschalige landbouw en grote bedrijven die straks misschien overheden voor de rechter kunnen slepen als nieuwe wetsvoorstellen hun bedrijfswinsten aantasten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Line De Witte
Uitgever
Epo, Uitgeverij
ISBN
9789462670976
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99