Trend en toeval - Tweede editie

inleiding tot de kwantitatieve methoden voor historici

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Herziene editie! Basishandboek historische statistiekKwantitatieve methoden zijn fundamenteel voor het historisch denken en dus een onmisbaar onderdeel van het métier van de historicus. Ze helpen om samenhangen tussen variabelen te ontdekken, ook wanneer deze niet meteen zichtbaar zijn. Kwantitatieve methoden maken intuïtief (kwantitatief) denken expliciet. Een goede kennis van historische statistiek stelt (toekomstige) historici bovendien in staat beweringen te toetsen, en helpt hen om op basis van een selectie van bronnen toch uitspraken te doen over een groter geheel.Trend en toeval biedt een toegankelijke, maar fundamentele, basis voor al wie te maken heeft met historische statistiek. De auteurs brengen een helder overzicht van de methoden om historische gegevens te ordenen, weer te geven en te beschrijven. Daarnaast bevat dit handboek ook een inleiding tot de tijdreeksanalyse en een eerste kennismaking met hypothesevorming en -toetsing. Nieuw in deze tweede editie is een behandeling van de niet-parametrische testen, die voor het historisch onderzoek erg belangrijk zijn. Met concrete historische voorbeelden illustreren de auteurs niet alleen de samenhang tussen de historische statistiek en de historische kritiek, maar ook de beperkingen die de bronnen vaak aan de gekozen kwantitatieve methoden opleggen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Universitaire Pers Leuven
ISBN
9789462700512
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Herziene editie! Basishandboek historische statistiek
Kwantitatieve methoden zijn fundamenteel voor het historisch denken en dus een onmisbaar onderdeel van het métier van de historicus. Ze helpen om samenhangen tussen variabelen te ontdekken, ook wanneer deze niet meteen zichtbaar zijn. Kwantitatieve methoden maken intuïtief (kwantitatief) denken expliciet. Een goede kennis van historische statistiek stelt (toekomstige) historici bovendien in staat beweringen te toetsen, en helpt hen om op basis van een selectie van bronnen toch uitspraken te doen over een groter geheel.

Trend en toeval biedt een toegankelijke, maar fundamentele, basis voor al wie te maken heeft met historische statistiek. De auteurs brengen een helder overzicht van de methoden om historische gegevens te ordenen, weer te geven en te beschrijven. Daarnaast bevat dit handboek ook een inleiding tot de tijdreeksanalyse en een eerste kennismaking met hypothesevorming en -toetsing. Nieuw in deze tweede editie is een behandeling van de niet-parametrische testen, die voor het historisch onderzoek erg belangrijk zijn. Met concrete historische voorbeelden illustreren de auteurs niet alleen de samenhang tussen de historische statistiek en de historische kritiek, maar ook de beperkingen die de bronnen vaak aan de gekozen kwantitatieve methoden opleggen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Universitaire Pers Leuven
ISBN
9789462700512
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99