Transities in sectoren

systeemleren als succesfactoren

Prijs € 29,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Esther de Haan

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Transities van sectoren, samen leren en innoveren is een boek over transities, leren en innoveren. Transities zijn nodig om te groeien naar circulaire sectoren, waarin materialen eindeloos kunnen worden hergebruikt. Sectoren staan voor interessante opgaven. Producerende sectoren beseffen steeds meer dat hergebruik van materialen verstandiger is dan hetgeen nu usance is: productie, verbruiken en weggooien. In veel literatuur over transities ligt de focus op het wat, op de inhoud van de transitie. Veel minder aandacht gaat uit naar het hoe, naar de rol van leerprocessen in de groep die de inhoudelijke transities gestalte moet geven. Terwijl daar een belangrijke sleutel voor succes ligt: samenwerken aan een transitie is mensenwerk. Door expliciet te het werken aan het lerend en innoverend vermogen kan dat mensenwerk gunstig worden beïnvloed. Zo leren teams beseffen dat teamleren meer is dan het leren van de individuele groepsleden en dat ze alleen samen kunnen innoveren als ze eerst hebben geleerd samen te leren. Teamleren vormt daarmee het fundament van de inhoudelijke opdracht van transities. Transities van sectoren maakt de invloed van leerprocessen op het vermogen van teams om inhoudelijke resultaten te halen duidelijk. Het biedt inspiratie en praktische handvatten voor managers, facilitators en veranderaars. Mensen die actief aan transities werken, krijgen met dit boek nieuwe inzichten en tools in handen voor het uitvoeren van transities.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Esther de Haan
Uitgever
Boom
ISBN
9789024404643
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Transities van sectoren, samen leren en innoveren is een boek over transities, leren en innoveren. Transities zijn nodig om te groeien naar circulaire sectoren, waarin materialen eindeloos kunnen worden hergebruikt. Sectoren staan voor interessante opgaven. Producerende sectoren beseffen steeds meer dat hergebruik van materialen verstandiger is dan hetgeen nu usance is: productie, verbruiken en weggooien.
In veel literatuur over transities ligt de focus op het wat, op de inhoud van de transitie. Veel minder aandacht gaat uit naar het hoe, naar de rol van leerprocessen in de groep die de inhoudelijke transities gestalte moet geven. Terwijl daar een belangrijke sleutel voor succes ligt: samenwerken aan een transitie is mensenwerk. Door expliciet te het werken aan het lerend en innoverend vermogen kan dat mensenwerk gunstig worden beïnvloed. Zo leren teams beseffen dat teamleren meer is dan het leren van de individuele groepsleden en dat ze alleen samen kunnen innoveren als ze eerst hebben geleerd samen te leren. Teamleren vormt daarmee het fundament van de inhoudelijke opdracht van transities.
Transities van sectoren maakt de invloed van leerprocessen op het vermogen van teams om inhoudelijke resultaten te halen duidelijk. Het biedt inspiratie en praktische handvatten voor managers, facilitators en veranderaars. Mensen die actief aan transities werken, krijgen met dit boek nieuwe inzichten en tools in handen voor het uitvoeren van transities.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Esther de Haan
Uitgever
Boom
ISBN
9789024404643
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99