Transformatie Strijp-S

Prijs € 46,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Thom Aussems, Hans Horsten

Paperback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van Philips industriegebied op zijn retour tot creatief stadshart van​Eindhoven (​Brainport​ regio)​: Dat is het resultaat van een fascinerende en complexe hoogstedelijke transformatie. Strijp-S was het grootste (27 hectare) industrieterrein van Philips. Daar stond de eerste glasfabriek. Ook het NatLab, het veelgeroemde onderzoekscentrum van Philips, bevond zich op het terrein. Tienduizenden werkten er en voelden zich innerlijk verbonden met het gebied langs de spoorlijn. Ze waren ​trots op gebouwen als de Hoge Rug, het Natlab en het Klokgebouw, op de bijzondere producten die daar gedurende negentig jaar dankzij hun zweet, werkkracht en slimheid gemaakt werden.Bij de eerste plannen voor het gebied​,​ nadat Philips had aangeven het gebied te willen verkopen​, stonden woorden als 'Agronica', 'high tech favela', 'groene wig', 'Park Strijp' en 'Supervillage' centraal. ​Woningcorporatie Trudo voelde in 2003 feilloos aan dat de Brainport regio meer behoefte had aan een hoogstedelijk milieu. Samen met ca. honderd creatieve geesten heeft dit nieuwe gebied, met optimale gebruikmaking van het industrieel erfgoed, met vallen en opstaan een eigen, unieke, identiteit gekregen.De schrijvers staan borg voor een bijzonder boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thom Aussems, Hans Horsten
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
ISBN
9789462262775
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Van Philips industriegebied op zijn retour tot creatief stadshart van
​Eindhoven (​Brainport​ regio)​: Dat is het resultaat van een fascinerende en complexe hoogstedelijke transformatie. Strijp-S was het grootste (27 hectare) industrieterrein van Philips. Daar stond de eerste glasfabriek. Ook het NatLab, het veelgeroemde onderzoekscentrum van Philips, bevond zich op het terrein. Tienduizenden werkten er en voelden zich innerlijk verbonden met het gebied langs de spoorlijn. Ze waren ​trots op gebouwen als de Hoge Rug, het Natlab en het Klokgebouw, op de bijzondere producten die daar gedurende negentig jaar dankzij hun zweet, werkkracht en slimheid gemaakt werden.

Bij de eerste plannen voor het gebied​,​ nadat Philips had aangeven het gebied te willen verkopen​, stonden woorden als 'Agronica', 'high tech favela', 'groene wig', 'Park Strijp' en 'Supervillage' centraal. ​

Woningcorporatie Trudo voelde in 2003 feilloos aan dat de Brainport regio meer behoefte had aan een hoogstedelijk milieu. Samen met ca. honderd creatieve geesten heeft dit nieuwe gebied, met optimale gebruikmaking van het industrieel erfgoed, met vallen en opstaan een eigen, unieke, identiteit gekregen.

De schrijvers staan borg voor een bijzonder boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thom Aussems, Hans Horsten
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
ISBN
9789462262775
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99