Tom Dumoulin

van roze droom tot gele trui

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Jairo van Lunteren

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In honderd edities van de Giro d'Italia is het van alle Nederlandse wielrenners die aan de start verschenen alleen Tom Dumoulin gelukt om de ronde op zijn naam te schrijven. Dat zegt genoeg over de grootsheid van die prestatie en het uitzonderlijke talent van deze coureur. In twintig interviews met collega-renners, oud-profs, trainers, ploegleiders en wielerexperts beschrijft dit boek de weg naar de absolute wereldtop die Turbo Tom bewandelt. Het verhaal begint op het voetbalveld bij RKSV Leonidas-W in Maastricht, waar hij als tiener zijn wedstrijden speelde, en eindigt op het podium in Milaan met de huldiging na zijn eindzege in de Giro d'Italia. Tussen de regels door wordt de grote vraag van wielerminnend Nederland beantwoord: "Wanneer wint Dumoulin de Tour de France?" Met fraai fotomateriaal van Léon van Bon en Cor Vos.Jairo van Lunteren studeerde journalistiek in Utrecht en communicatie in Ithaca, NY, VSt. In Ithaca werkte hij als verslaggever voor lokale nieuwsbladen en begon hij een rockgroep. Met The Splendors maakte hij twee albums en trad hij op in clubs en op festivals. Terug in Nederland werkte hij als eindredacteur bij de Dierenbescherming, tegenwoordig doceert hij Nederlands. Zijn weblog Opdichter.nl houdt hij onregelmatig bij.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jairo van Lunteren
Uitgever
edicola sport
ISBN
9789492500939
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

In honderd edities van de Giro d'Italia is het van alle Nederlandse wielrenners die aan de start verschenen alleen Tom Dumoulin gelukt om de ronde op zijn naam te schrijven. Dat zegt genoeg over de grootsheid van die prestatie en het uitzonderlijke talent van deze coureur. In twintig interviews met collega-renners, oud-profs, trainers, ploegleiders en wielerexperts beschrijft dit boek de weg naar de absolute wereldtop die Turbo Tom bewandelt. Het verhaal begint op het voetbalveld bij RKSV Leonidas-W in Maastricht, waar hij als tiener zijn wedstrijden speelde, en eindigt op het podium in Milaan met de huldiging na zijn eindzege in de Giro d'Italia. Tussen de regels door wordt de grote vraag van wielerminnend Nederland beantwoord: "Wanneer wint Dumoulin de Tour de France?" Met fraai fotomateriaal van Léon van Bon en Cor Vos.
Jairo van Lunteren studeerde journalistiek in Utrecht en communicatie in Ithaca, NY, VSt. In Ithaca werkte hij als verslaggever voor lokale nieuwsbladen en begon hij een rockgroep. Met The Splendors maakte hij twee albums en trad hij op in clubs en op festivals. Terug in Nederland werkte hij als eindredacteur bij de Dierenbescherming, tegenwoordig doceert hij Nederlands. Zijn weblog Opdichter.nl houdt hij onregelmatig bij.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jairo van Lunteren
Uitgever
edicola sport
ISBN
9789492500939
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99