Toeschouwer of toezichthouder

tien vragen van toezichthouders aan bestuurders

Prijs € 25,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Rolf Robbe, Albert Verhoeff

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een lid van een RvT of RvC houdt toezicht op de bestuurder en op de beleidsterreinen van het bedrijf of de organisatie. In die verantwoordelijke rol moet je weten wat er speelt. Maar ook een goede balans vinden tussen afstand en nabijheid. Tussen een toeschouwer die van een veilige afstand toekijkt en het andere uiterste van iemand die op de stoel van de bestuurder gaat zitten en alles wil regelen.Hoe word je een toezichthouder die op basis van de juiste informatie de goede vragen stelt aan de bestuurder? Hoe zorg je ervoor een scherp beeld te krijgen van de organisatie zodat de juiste acties worden ondernomen?Dit boek gaat in op de complexe rol van toezichthouder. De auteurs beschrijven vier tactieken die een toezichthouder op tien beleidsterreinen met elk hun eigen vragen kan inzetten in het gesprek met de bestuurder. Zo krijg je als actieve toezichthouder handvatten om:· de juiste informatie op tafel te krijgen,· een doelgericht gesprek te voeren,· voor diepgang te zorgen door de goede vragen te stellen· in je rol te blijven.Toeschouwer of toezichthouder is een laagdrempelig en zeer praktisch boek met veel concrete handreikingen. Aan de hand van actuele voorbeelden en casussen wordt helder hoe een goed inhoudelijk gesprek met de bestuurder op alle terreinen van het toezicht is te voeren. Door het hanteren van de vier tactieken wint het gesprek aan niveau en verdieping.De auteurs hebben beiden jarenlange ervaring als toezichthouder en commissaris en zijn actief als trainers op gebied van toezicht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rolf Robbe, Albert Verhoeff
Uitgever
Mediawerf
ISBN
9789490463557
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Beschrijving

Een lid van een RvT of RvC houdt toezicht op de bestuurder en op de beleidsterreinen van het bedrijf of de organisatie. In die verantwoordelijke rol moet je weten wat er speelt. Maar ook een goede balans vinden tussen afstand en nabijheid. Tussen een toeschouwer die van een veilige afstand toekijkt en het andere uiterste van iemand die op de stoel van de bestuurder gaat zitten en alles wil regelen.

Hoe word je een toezichthouder die op basis van de juiste informatie de goede vragen stelt aan de bestuurder? Hoe zorg je ervoor een scherp beeld te krijgen van de organisatie zodat de juiste acties worden ondernomen?

Dit boek gaat in op de complexe rol van toezichthouder. De auteurs beschrijven vier tactieken die een toezichthouder op tien beleidsterreinen met elk hun eigen vragen kan inzetten in het gesprek met de bestuurder. Zo krijg je als actieve toezichthouder handvatten om:

· de juiste informatie op tafel te krijgen,

· een doelgericht gesprek te voeren,

· voor diepgang te zorgen door de goede vragen te stellen

· in je rol te blijven.

Toeschouwer of toezichthouder is een laagdrempelig en zeer praktisch boek met veel concrete handreikingen. Aan de hand van actuele voorbeelden en casussen wordt helder hoe een goed inhoudelijk gesprek met de bestuurder op alle terreinen van het toezicht is te voeren. Door het hanteren van de vier tactieken wint het gesprek aan niveau en verdieping.

De auteurs hebben beiden jarenlange ervaring als toezichthouder en commissaris en zijn actief als trainers op gebied van toezicht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rolf Robbe, Albert Verhoeff
Uitgever
Mediawerf
ISBN
9789490463557
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99