Toegepaste geneesmiddelenkennis

Prijs € 44,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

IJ.D. Jüngen, M.J. Tervoort

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Toegepaste geneesmiddelenkennis  Grondige kennis van de algemene farmacologische principes is van groot belang om op een juiste manier om te gaan met geneesmiddelen. Hoe is de weg van het geneesmiddel door het lichaam en wat doet het geneesmiddel met het lichaam? Wat zijn de bijwerkingen en de interacties met andere geneesmiddelen? Bij welke groepen patiënten is speciale aandacht vereist?  Voor gezondheidsmedewerkers aan wie het voorschrijven of het toedienen van medicijnen is toevertrouwd is die kennis onmisbaar. Ook wie geen geneesmiddelen voorschrijft of toedient moet kunnen beoordelen wat de gevolgen zijn van medicatie voor zijn patiënt, en moet in staat zijn de patiënt voor te lichten over de werking en mogelijke bijwerkingen.  Toegepaste geneesmiddelenkennis biedt essentiële kennis en inzichten over algemene farmacologie. In het boek wordt onder meer diep ingegaan op de werking, bijwerkingen, interacties en toepassing van de geneesmiddelen. Ieder hoofdstuk wordt voorafgegaan door een samenvatting van de relevante fysiologie. Voorbeelden en casuïstiek uit verschillende beroepsvelden brengen de theorie tot leven.  Toegepaste geneesmiddelenkennis is een onmisbaar studieboek voor verpleegkundige en paramedische opleidingen, waarin farmacologie en farmacotherapie steeds belangrijker worden. Daarnaast is het bij uitstek geschikt als naslagwerk voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en een aanrader voor afgestudeerden van (para-)medische opleidingen om hun kennis van de fysiologie, farmacologie en –therapie te verrijken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
IJ.D. Jüngen, M.J. Tervoort
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036809399
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
347

Beschrijving

Toegepaste geneesmiddelenkennis

 

Grondige kennis van de algemene farmacologische principes is van groot belang om op een juiste manier om te gaan met geneesmiddelen. Hoe is de weg van het geneesmiddel door het lichaam en wat doet het geneesmiddel met het lichaam? Wat zijn de bijwerkingen en de interacties met andere geneesmiddelen? Bij welke groepen patiënten is speciale aandacht vereist?

 

Voor gezondheidsmedewerkers aan wie het voorschrijven of het toedienen van medicijnen is toevertrouwd is die kennis onmisbaar. Ook wie geen geneesmiddelen voorschrijft of toedient moet kunnen beoordelen wat de gevolgen zijn van medicatie voor zijn patiënt, en moet in staat zijn de patiënt voor te lichten over de werking en mogelijke bijwerkingen.

 

Toegepaste geneesmiddelenkennis biedt essentiële kennis en inzichten over algemene farmacologie. In het boek wordt onder meer diep ingegaan op de werking, bijwerkingen, interacties en toepassing van de geneesmiddelen. Ieder hoofdstuk wordt voorafgegaan door een samenvatting van de relevante fysiologie. Voorbeelden en casuïstiek uit verschillende beroepsvelden brengen de theorie tot leven.

 

Toegepaste geneesmiddelenkennis is een onmisbaar studieboek voor verpleegkundige en paramedische opleidingen, waarin farmacologie en farmacotherapie steeds belangrijker worden. Daarnaast is het bij uitstek geschikt als naslagwerk voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en een aanrader voor afgestudeerden van (para-)medische opleidingen om hun kennis van de fysiologie, farmacologie en –therapie te verrijken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
IJ.D. Jüngen, M.J. Tervoort
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036809399
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
347

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99