Time frames Las Palmas

Prijs € 36,00

Uitverkocht

Daria Scagliola

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hergebruik van oude gebouwen lijkt zich vaak te beperken tot huisvesting van de creatieve sector. De publicatie Time Frames Las Palmas toont aan dat het meer kan zijn dan dat. Het voormalige magazijngebouw Las Palmas in Rotterdam is een verzamelgebouw voor bedrijven met culturele èn commerciële doeleinden. Hier zijn het Nederlands Fotomuseum en evenementenhal LP2 gevestigd, een exclusief restaurant, een school voor nieuwe media, maar ook een architecten-ingenieursbureau, een marktonderzoeksbureau en een projectontwikkelingsbedrijf. De bedrijven in Las Palmas vestigden zich op een prestigieuze en veelbelovende locatie. De belofte was een pier met steeds meer bewoners, meer bezoekers, meer bedrijven en een toenemende stedelijke context. Maar die beloftes slijten, de culturele instellingen moeten nu nieuwe inkomsten vinden om bezuinigingen te overleven en de rest probeert nog steeds een graantje mee te pikken van de culturele bezoekers. Gemeenschappelijke marketing is vereist, evenals een aanpassing van de verwachtingen aan de werkelijkheid. Op basis van sociaal-culturele en economische studies en historische, architectonische en culturele perspectieven biedt Wies Sanders verrassende inzichten in de dynamiek van het gebouw. Uitgangspunt van die analyses zijn de gedetailleerde foto's van het interieur waarmee Daria Scagliola heeft vastgelegd hoe de huurders van het gebouw inhoud hebben gegeven aan het ambitieuze plan van Las Palmas en waarmee zij het contrast, de symbiose, de harmonie of de spanning tussen het grote architecturale gebaar van het gebouw en de mensen die er hun werkend leven doorbrengen toont.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daria Scagliola
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830679
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
48

Beschrijving

Hergebruik van oude gebouwen lijkt zich vaak te beperken tot huisvesting van de creatieve sector. De publicatie Time Frames Las Palmas toont aan dat het meer kan zijn dan dat.

Het voormalige magazijngebouw Las Palmas in Rotterdam is een verzamelgebouw voor bedrijven met culturele èn commerciële doeleinden. Hier zijn het Nederlands Fotomuseum en evenementenhal LP2 gevestigd, een exclusief restaurant, een school voor nieuwe media, maar ook een architecten-ingenieursbureau, een marktonderzoeksbureau en een projectontwikkelingsbedrijf.

De bedrijven in Las Palmas vestigden zich op een prestigieuze en veelbelovende locatie. De belofte was een pier met steeds meer bewoners, meer bezoekers, meer bedrijven en een toenemende stedelijke context. Maar die beloftes slijten, de culturele instellingen moeten nu nieuwe inkomsten vinden om bezuinigingen te overleven en de rest probeert nog steeds een graantje mee te pikken van de culturele bezoekers. Gemeenschappelijke marketing is vereist, evenals een aanpassing van de verwachtingen aan de werkelijkheid.

Op basis van sociaal-culturele en economische studies en historische, architectonische en culturele perspectieven biedt Wies Sanders verrassende inzichten in de dynamiek van het gebouw.
Uitgangspunt van die analyses zijn de gedetailleerde foto's van het interieur waarmee Daria Scagliola heeft vastgelegd hoe de huurders van het gebouw inhoud hebben gegeven aan het ambitieuze plan van Las Palmas en waarmee zij het contrast, de symbiose, de harmonie of de spanning tussen het grote architecturale gebaar van het gebouw en de mensen die er hun werkend leven doorbrengen toont.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daria Scagliola
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830679
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
48

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99