The Rooted City / de gewortelde stad

european capitals and their connection with the landscape / Europese hoofdsteden en hun verbinding met het landschap

Prijs € 21,00

Uitverkocht

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De gewortelde stad - Europese hoofdsteden en hun verbinding met het landschap / The rooted city - European capitals and their connection with the landscapeTweetalig NL / ENGAuteurs: Wim Timmermans, Martin Woestenburg, Jos Jonkhof, Hester Annema, Mario Sllaku, Silvo YanoStad en landschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder landschap geen stad en zonder stad geen landschap zoals we dat nu kennen. Tegenwoordig is echter het onderscheid tussen landschap en stad steeds minder scherp - de hele planeet wordt stad.Dat roept nieuwe vragen op. Hoe kan de stad zich wapenen tegen klimaatverandering? Hoe is de drinkwatervoorziening te garanderen in steden met tientallen miljoenen inwoners? Wat is er te doen aan de smog die megalopolen verstikt? Is voedselzekerheid mogelijk als er steeds minder vruchtbare landbouwgrond beschikbaar is?De gewortelde stad onderzoekt deze vragen met een essay en voorbeelden van 30 Europese steden. Het biedt daarmee inspiratie voor wetenschappers, beleidsmakers en burgers die zoeken naar creatieve antwoorden voor het stadslandschap van de 21ste eeuw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Blauwdruk
ISBN
9789075271935
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

De gewortelde stad - Europese hoofdsteden en hun verbinding met het landschap
/ The rooted city - European capitals and their connection with the landscape
Tweetalig NL / ENG
Auteurs: Wim Timmermans, Martin Woestenburg, Jos Jonkhof, Hester Annema, Mario Sllaku, Silvo Yano

Stad en landschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder landschap geen stad en zonder stad geen landschap zoals we dat nu kennen. Tegenwoordig is echter het onderscheid tussen landschap en stad steeds minder scherp - de hele planeet wordt stad.
Dat roept nieuwe vragen op. Hoe kan de stad zich wapenen tegen klimaatverandering? Hoe is de drinkwatervoorziening te garanderen in steden met tientallen miljoenen inwoners? Wat is er te doen aan de smog die megalopolen verstikt? Is voedselzekerheid mogelijk als er steeds minder vruchtbare landbouwgrond beschikbaar is?
De gewortelde stad onderzoekt deze vragen met een essay en voorbeelden van 30 Europese steden. Het biedt daarmee inspiratie voor wetenschappers, beleidsmakers en burgers die zoeken naar creatieve antwoorden voor het stadslandschap van de 21ste eeuw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Blauwdruk
ISBN
9789075271935
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
200

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99