The Poetry of the Bee

Prijs € 39,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Paperback | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe vergroot je het bewustzijn over de milieuproblematiek en de gevolgen daarvan voor de bijenpopulatie zonder als zeurende wereldverbeteraar uit de hoek te komen? Door het brengen van een positief verhaal waarin dit bijzondere insect een glansrijke hoofdrol vertolkt. Dat is precies wat art director Iris Rombouts doet in het kunstboek 'The Poetry of the Bee' dat op 25 oktober verschijnt.De bij bestuift meer dan 80 procent van alle bloeiende planten en is onontbeerlijk voor onze voedselketen. Met uitsterven bedreigd, is de bij echter ook steeds vaker onderwerp van maatschappelijk debat. Net zo goed is de bij altijd al een bron van inspiratie geweest voor architecten, schrijvers, beeldend kunstenaars en zelfs voor volledige steden. 'The Poetry of the Bee' wordt niet voor niets ingeleid door schrijver en bijenactivist Jeroen Olyslaegers en eert de bij in al zijn bescheiden glorie. Verbeeld door oude meesters en hedendaagse kunstenaars, van Joseph Beuys tot Tomáš Libertiny of Jan Fabre. Bewierookt door Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Ook architecten Le Corbusier en Frank Lloyd Wright lieten zich door de bij inspireren en Wolfgang Buttress bouwde zijn kunstwerk 'The Hive' naar analogie met de bijenkorf. Stéphane Schraenen en Carla Arocha maken in hun werk dan weer vaak gebruik van repetitieve patronen waarvan de perfecte vormen soms doen denken aan een honingraat.Het boek onderzoekt verder de mythische krachten van de Apis Mellifera en imkers van over de hele wereld laten zien dat een bij veel meer is dan de honing die hij produceert. Verder neemt 'The Poetry of the Bee' je mee naar 'The City of Bees', Manchester, waar bijen worden gehouden op het dak van de kathedraal en waar langdurige werklozen opnieuw aan werk worden geholpen dankzij de bij.Naast kunst, gedichten en fabelachtige verhalen met de bij als ster van de show, brengt 'The Poetry of the Bee' honingzoete beautytips, recepten en het werk van fotografen zoals Stephen Mattues, Diego Franssens, Filip Van Roe en Wout Hendrickx.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Ander-Zijds
ISBN
9789082808025
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Hoe vergroot je het bewustzijn over de milieuproblematiek en de gevolgen daarvan voor de bijenpopulatie zonder als zeurende wereldverbeteraar uit de hoek te komen? Door het brengen van een positief verhaal waarin dit bijzondere insect een glansrijke hoofdrol vertolkt. Dat is precies wat art director Iris Rombouts doet in het kunstboek 'The Poetry of the Bee' dat op 25 oktober verschijnt.

De bij bestuift meer dan 80 procent van alle bloeiende planten en is onontbeerlijk voor onze voedselketen. Met uitsterven bedreigd, is de bij echter ook steeds vaker onderwerp van maatschappelijk debat. Net zo goed is de bij altijd al een bron van inspiratie geweest voor architecten, schrijvers, beeldend kunstenaars en zelfs voor volledige steden.

'The Poetry of the Bee' wordt niet voor niets ingeleid door schrijver en bijenactivist Jeroen Olyslaegers en eert de bij in al zijn bescheiden glorie. Verbeeld door oude meesters en hedendaagse kunstenaars, van Joseph Beuys tot Tomáš Libertiny of Jan Fabre. Bewierookt door Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Ook architecten Le Corbusier en Frank Lloyd Wright lieten zich door de bij inspireren en Wolfgang Buttress bouwde zijn kunstwerk 'The Hive' naar analogie met de bijenkorf. Stéphane Schraenen en Carla Arocha maken in hun werk dan weer vaak gebruik van repetitieve patronen waarvan de perfecte vormen soms doen denken aan een honingraat.

Het boek onderzoekt verder de mythische krachten van de Apis Mellifera en imkers van over de hele wereld laten zien dat een bij veel meer is dan de honing die hij produceert. Verder neemt 'The Poetry of the Bee' je mee naar 'The City of Bees', Manchester, waar bijen worden gehouden op het dak van de kathedraal en waar langdurige werklozen opnieuw aan werk worden geholpen dankzij de bij.

Naast kunst, gedichten en fabelachtige verhalen met de bij als ster van de show, brengt 'The Poetry of the Bee' honingzoete beautytips, recepten en het werk van fotografen zoals Stephen Mattues, Diego Franssens, Filip Van Roe en Wout Hendrickx.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Ander-Zijds
ISBN
9789082808025
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99