The nature guide to Hortobagy

and Tisza river floodplain Hungary

Prijs € 24,95

Uitverkocht

D. Hilbers

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Hortobágy is de meest uitgestrekte puszta van Hongarije, een vlakte waarin steppen en ondiepe moerassen elkaar afwisselen, hier en daar doorsneden door beboste rivierdalen. Een eldorado voor vogelaars, met indrukwekkende aantallen watervogels en diverse soorten die typisch zijn voor de Oost-Europese steppe. In de herfst strijken er duizenden kraanvogels neer, en zorgen daar voor een schouwspel dat één van de meest spectaculaire van Europa moet zijn. Maar de Hortobágy is meer dan alleen een vogeloase. Het gebied is ook het visitekaartje van Hongarije waar het om natuur en plattelandscultuur gaat. De wuivende graslanden herbergen tal van zeldzame planten en dieren. Traditionele herders met hun grijze langhoorn-vee doorkruisen de open vlaktes waar de tijd een ander tempo lijkt te hebben. De Hortobagy straalt een vredigheid uit die zo typerend is voor de Oost-Europese landschap. The nature guide to Hortobágy wijst de weg in dit bijzondere landschap, geeft inzicht in de natuur en de ecologische factoren. Een absolute aanrader voor wie ten volle wil genieten van dit schitterende stuk Hongaarse natuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Hilbers
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050112765
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

De Hortobágy is de meest uitgestrekte puszta van Hongarije, een vlakte waarin steppen en ondiepe moerassen elkaar afwisselen, hier en daar doorsneden door beboste rivierdalen. Een eldorado voor vogelaars, met indrukwekkende aantallen watervogels en diverse soorten die typisch zijn voor de Oost-Europese steppe. In de herfst strijken er duizenden kraanvogels neer, en zorgen daar voor een schouwspel dat één van de meest spectaculaire van Europa moet zijn.
Maar de Hortobágy is meer dan alleen een vogeloase. Het gebied is ook het visitekaartje van Hongarije waar het om natuur en plattelandscultuur gaat. De wuivende graslanden herbergen tal van zeldzame planten en dieren. Traditionele herders met hun grijze langhoorn-vee doorkruisen de open vlaktes waar de tijd een ander tempo lijkt te hebben. De Hortobagy straalt een vredigheid uit die zo typerend is voor de Oost-Europese landschap.
The nature guide to Hortobágy wijst de weg in dit bijzondere landschap, geeft inzicht in de natuur en de ecologische factoren. Een absolute aanrader voor wie ten volle wil genieten van dit schitterende stuk Hongaarse natuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Hilbers
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050112765
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99