The art of war

kunstenaars maken een aanklacht tegen oorlog

Prijs € 30,99

Uitverkocht

Ann van Camp

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de 5de eeuw v.Chr. schreef de Chinese generaal Sun Tzu zijn handboek 'The Art of War' over oorlogsvoering en strategieën voor conflictbeheersing. Tegenwoordig worden zijn opvattingen nog vaak gebruikt in het bedrijfsleven. Hoewel zijn geschriften handelen over oorlog voeren, blijft zijn eerste uitgangspunt steeds het voorkomen van een gewelddadig conflict. Want conflicten en tegenstrijdige meningen hoeven niet problematisch te zijn, conflicten beslechten met geweld wel.'Honderd overwinningen halen in honderd slagen is niet de hoogste uitmuntendheid; het leger van de vijand onderwerpen zonder strijd is de hoogste uitmuntendheid'- Sun Tzu in 'The Art of War' Door de oorlog getekend toont hoe ook kunst als aanklacht tegen oorlog wordt ingezet. Kunstenaars uit verschillende tijden - van Otto Dix tot Pablo Picasso, van Francisco Goya tot Max Beckmann en Frans Masereel - verbeelden oorlog in al zijn vormen. De contexten zijn verschillend in inzet, schaalgrootte en aanleiding, maar het resultaat van geweld is gelijk: dood, verminking, vernieling,ontwrichte samenlevingen en rouw. Elke oorlog is anders, maar geweld vraagt steeds dezelfde offers.Met bijdragen van onder anderen Herman Van Rompuy, professor Frank van Vree, Peter Verlinden, Marie Bamutese, Jean Paul Van Bendegem en professor Luc De Vos. Zij reflecteren ieder vanuit hun eigen kennisdomein op de verschillende thema's die de kunstwerken uitbeelden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ann van Camp
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789462987340
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In de 5de eeuw v.Chr. schreef de Chinese generaal Sun Tzu zijn handboek 'The Art of War' over oorlogsvoering en strategieën voor conflictbeheersing. Tegenwoordig worden zijn opvattingen nog vaak gebruikt in het bedrijfsleven. Hoewel zijn geschriften handelen over oorlog voeren, blijft zijn eerste uitgangspunt steeds het voorkomen van een gewelddadig conflict. Want conflicten en tegenstrijdige meningen hoeven niet problematisch te zijn, conflicten beslechten met geweld wel.

'Honderd overwinningen halen in honderd slagen is niet de hoogste uitmuntendheid; het leger van de vijand onderwerpen zonder strijd is de hoogste uitmuntendheid'
- Sun Tzu in 'The Art of War'

Door de oorlog getekend toont hoe ook kunst als aanklacht tegen oorlog wordt ingezet. Kunstenaars uit verschillende tijden - van Otto Dix tot Pablo Picasso, van Francisco Goya tot Max Beckmann en Frans Masereel - verbeelden oorlog in al zijn vormen. De contexten zijn verschillend in inzet, schaalgrootte en aanleiding, maar het resultaat van geweld is gelijk: dood, verminking, vernieling,ontwrichte samenlevingen en rouw. Elke oorlog is anders, maar geweld vraagt steeds dezelfde offers.

Met bijdragen van onder anderen Herman Van Rompuy, professor Frank van Vree, Peter Verlinden, Marie Bamutese, Jean Paul Van Bendegem en professor Luc De Vos. Zij reflecteren ieder vanuit hun eigen kennisdomein op de verschillende thema's die de kunstwerken uitbeelden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ann van Camp
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789462987340
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99