Test relaties abstracte concepten (TRACE)

handleiding

Prijs € 82,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Caroline de Sonneville, Evy Visch-Brink

Paperback | Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De TRACE is een test waarmee semantische stoornissen gemeten kunnen worden bij patienten met een hersenaandoening. De test is ontwikkeld omdat het huidige testinstrumentarium niet het hele spectrum van de semantische verwerking op woordniveau omvat. De TRACE tracht dit bereik uit te breiden door het begrijpen van abstracte woorden te onderzoeken. De patient wordt gevraagd abstracte woorden met elkaar te associeren op basis van de betekenis. De items van de test zijn gecontroleerd voor voorstelbaarheid en frequentie. Klachten over woordvindproblemen bij milde taalstoornissen kunnen met deze test worden vastgesteld. In vergelijking met concrete woorden kan het begrijpen van abstracte woorden ook selectief intact of gestoord zijn. De TRACE maakt de diagnostiek van woordvindproblemen specifieker en geeft inzicht in de aard van de problematiek. Nadere diagnostiek of behandeling, met name wat betreft tekstverwerking, kan hierop afgestemd worden.De TRACE is bedoeld voor logopedisten en klinisch linguisten in logopediepraktijken, revalidatiecentra, zieken- en verpleeghuizen. Het gebruik van de test kan ook zinvol zijn voor andere professionals die in aanraking komen met patienten met neurologische taalstoornissen, zoals neuropsychologen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Caroline de Sonneville, Evy Visch-Brink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036814829
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Beschrijving

De TRACE is een test waarmee semantische stoornissen gemeten kunnen worden bij patienten met een hersenaandoening. De test is ontwikkeld omdat het huidige testinstrumentarium niet het hele spectrum van de semantische verwerking op woordniveau omvat. De TRACE tracht dit bereik uit te breiden door het begrijpen van abstracte woorden te onderzoeken. De patient wordt gevraagd abstracte woorden met elkaar te associeren op basis van de betekenis. De items van de test zijn gecontroleerd voor voorstelbaarheid en frequentie. Klachten over woordvindproblemen bij milde taalstoornissen kunnen met deze test worden vastgesteld. In vergelijking met concrete woorden kan het begrijpen van abstracte woorden ook selectief intact of gestoord zijn. De TRACE maakt de diagnostiek van woordvindproblemen specifieker en geeft inzicht in de aard van de problematiek. Nadere diagnostiek of behandeling, met name wat betreft tekstverwerking, kan hierop afgestemd worden.

De TRACE is bedoeld voor logopedisten en klinisch linguisten in logopediepraktijken, revalidatiecentra, zieken- en verpleeghuizen. Het gebruik van de test kan ook zinvol zijn voor andere professionals die in aanraking komen met patienten met neurologische taalstoornissen, zoals neuropsychologen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Caroline de Sonneville, Evy Visch-Brink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036814829
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99