Terugkeer naar het leven

oefeningen en rituelen om ons weer te verbinden met het levensweb

Prijs € 19,95

Niet beschikbaar

Joanna Macy, Molly Young Brown

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel mensen voelen zich diep geraakt door de ernstige schade die de natuur en het leven op Aarde wordt toegebracht. Omdat we ons zo machteloos voelen, leidt deze pijn vaak tot schuldgevoelens of ontkenning, met als resultaat dat we onze geest afsluiten.Joanna Macy doet ons beseffen dat wanneer we onze pijn om de wereld ontkennen of onderdrukken, we ook onze kracht ondermijnen om bij te dragen aan de heling ervan. Vanuit dit elementaire inzicht ontwikkelt zij al sinds de jaren '70 Het Werk dat weer Verbindt. Voor deze methode heeft zij geput uit de systeemtheorie, diepe ecologie, ecopsychologie en verschillende spirituele tradities. Het Werk dat weer Verbindt helpt de weg voor te bereiden voor de overgang van de industriële groeimaatschappij naar een levensondersteunende samenleving, een overgang die ook wel de 'Grote Ommekeer' wordt genoemd. Naast een grondige analyse biedt dit boek een schat aan oefeningen en rituelen, die ons helpen ons weer als deel van het grotere levensweb te ervaren en om waarden als moed, solidariteit en engagement nieuw leven in te blazen.In deze geactualiseerde Nederlandse vertaling is een aantal nieuwe oefeningen opgenomen en is gestreefd naar een aanpassing aan de Nederlands-Vlaamse context. Het Werk dat weer Verbindt wordt in toenemende mate toegepast in de transition-town beweging. Joanna Macy is ecofilosofe, deskundige in systeemtheorie, boeddhisme en diepe ecologie en wordt wereldwijd gerespecteerd in bewegingen voor vrede, rechtvaardigheid en milieu. Ze is auteur van 7 boeken en draagt haar kennis en engagement al meer dan 40 jaar uit in workshops voor persoonlijke en maatschappelijke verandering. Ze woont in Californië.Met een persoonlijke groet van de Dalaï Lama.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joanna Macy, Molly Young Brown
Uitgever
Jan van Arkel
ISBN
9789062245185
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Veel mensen voelen zich diep geraakt door de ernstige schade die de natuur en het leven op Aarde wordt toegebracht. Omdat we ons zo machteloos voelen, leidt deze pijn vaak tot schuldgevoelens of ontkenning, met als resultaat dat we onze geest afsluiten.
Joanna Macy doet ons beseffen dat wanneer we onze pijn om de wereld ontkennen of onderdrukken, we ook onze kracht ondermijnen om bij te dragen aan de heling ervan. Vanuit dit elementaire inzicht ontwikkelt zij al sinds de jaren '70 Het Werk dat weer Verbindt. Voor deze methode heeft zij geput uit de systeemtheorie, diepe ecologie, ecopsychologie en verschillende spirituele tradities. Het Werk dat weer Verbindt helpt de weg voor te bereiden voor de overgang van de industriële groeimaatschappij naar een levensondersteunende samenleving, een overgang die ook wel de 'Grote Ommekeer' wordt genoemd.

Naast een grondige analyse biedt dit boek een schat aan oefeningen en rituelen, die ons helpen ons weer als deel van het grotere levensweb te ervaren en om waarden als moed, solidariteit en engagement nieuw leven in te blazen.
In deze geactualiseerde Nederlandse vertaling is een aantal nieuwe oefeningen opgenomen en is gestreefd naar een aanpassing aan de Nederlands-Vlaamse context. Het Werk dat weer Verbindt wordt in toenemende mate toegepast in de transition-town beweging.

Joanna Macy is ecofilosofe, deskundige in systeemtheorie, boeddhisme en diepe ecologie en wordt wereldwijd gerespecteerd in bewegingen voor vrede, rechtvaardigheid en milieu. Ze is auteur van 7 boeken en draagt haar kennis en engagement al meer dan 40 jaar uit in workshops voor persoonlijke en maatschappelijke verandering. Ze woont in Californië.

Met een persoonlijke groet van de Dalaï Lama.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joanna Macy, Molly Young Brown
Uitgever
Jan van Arkel
ISBN
9789062245185
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99