Terug naar Reims

Prijs € 27,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Didier Eribon

Paperback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Terug naar Reims keert Didier Eribon, nadat zijn vader is overleden, terug naar zijn geboortestad Reims, waar hij de arbeiderswereld herontdekt die hij dertig jaar eerder achter zich had gelaten. Jarenlang had Eribon zijn vader vooral gezien in het licht van diens ondraaglijke homofobie. Toch gaat hij door de dood van zijn vader nadenken over de manier waarop in een leven en in een bepaalde cultuur meerdere processen van overheersing elkaar kunnen kruisen.Eribon duikt in zijn verleden, de geschiedenis van zijn familie en het verloop van zijn eigen leven. In zijn verhaal komt een reeks opmerkelijke overdenkingen samen: over het klassensysteem in Frankrijk, over de rol van het onderwijs bij de ontwikkeling van het klassenbewustzijn, over de manier waarop zowel klasse als seksuele identiteit tot stand komt, en over de recente geschiedenis van de Franse politiek, inclusief het veranderende stemgedrag van de arbeidersklasse. Dit alles weerspiegeld in het gezin waar Eribon uit is voortgekomen, dat loyaliteit jegens de Communistische Partij inwisselde voor loyaliteit jegens het Front National.Terugkeer naar Reims is een opmerkelijk boek, tegelijkertijd sociologisch onderzoek en kritische theorie. Van belang voor iedereen die zich bezighoudt met de richting van de linkse politiek in de hedendaagse wereld, en voor iedereen die ooit heeft meegemaakt hoe je seksuele identiteit kan botsen met andere delen van je identiteit.Didier Eribon is filosoof en professor uit Parijs. In zijn vroege jaren schreef hij de biografie van Michel Foucault. Invloedrijk is hij vanwege zijn visie op gender, onderwijs en sociale kwesties, zoals links, nationalisme en armoede.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Didier Eribon
Uitgever
Leesmagazijn
ISBN
9789491717574
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In Terug naar Reims keert Didier Eribon, nadat zijn vader is overleden, terug naar zijn geboortestad Reims, waar hij de arbeiderswereld herontdekt die hij dertig jaar eerder achter zich had gelaten. Jarenlang had Eribon zijn vader vooral gezien in het licht van diens ondraaglijke homofobie. Toch gaat hij door de dood van zijn vader nadenken over de manier waarop in een leven en in een bepaalde cultuur meerdere processen van overheersing elkaar kunnen kruisen.

Eribon duikt in zijn verleden, de geschiedenis van zijn familie en het verloop van zijn eigen leven. In zijn verhaal komt een reeks opmerkelijke overdenkingen samen: over het klassensysteem in Frankrijk, over de rol van het onderwijs bij de ontwikkeling van het klassenbewustzijn, over de manier waarop zowel klasse als seksuele identiteit tot stand komt, en over de recente geschiedenis van de Franse politiek, inclusief het veranderende stemgedrag van de arbeidersklasse. Dit alles weerspiegeld in het gezin waar Eribon uit is voortgekomen, dat loyaliteit jegens de Communistische Partij inwisselde voor loyaliteit jegens het Front National.

Terugkeer naar Reims is een opmerkelijk boek, tegelijkertijd sociologisch onderzoek en kritische theorie. Van belang voor iedereen die zich bezighoudt met de richting van de linkse politiek in de hedendaagse wereld, en voor iedereen die ooit heeft meegemaakt hoe je seksuele identiteit kan botsen met andere delen van je identiteit.

Didier Eribon is filosoof en professor uit Parijs. In zijn vroege jaren schreef hij de biografie van Michel Foucault. Invloedrijk is hij vanwege zijn visie op gender, onderwijs en sociale kwesties, zoals links, nationalisme en armoede.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Didier Eribon
Uitgever
Leesmagazijn
ISBN
9789491717574
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99