Terreur

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Beatrice de Graaf

MP3 | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In vijf colleges van een kwartier gaat hoogleraar Beatrice de Graaf in op de geschiedenis, oorzaken en aanpak van terreur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Beatrice de Graaf
Voorgelezen door
Beatrice de Graaf
Uitgever
Universiteit van Nederland
ISBN
8719244140039
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
169 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Van de Franse Revolutie tot 9/11: terrorisme is van alle tijden. Vijf colleges van Beatrice de Graaf over het thema ‘Conflict en Veiligheid’. Zij gaat dieper in op het ontstaan van terroristische organisaties, terreurdreigingen en de vraag of, en zo ja hoe, we terrorisme ooit kunnen uitroeien.

Was Yasser Arafat een terrorist of een vrijheidsstrijder?
Er is in de afgelopen jaren iets aan de hand met hoe we op terrorisme reageren. Het is namelijk maar net hoe je het bekijkt. Als we terroristische acties niet in perspectief zien, ontstaan er al snel mythes over. Zoals: het terrorisme neemt momenteel toe in de wereld. Is helemaal niet zo, zegt terreurdeskundige aan de Universiteit Utrecht prof. dr. Beatrice de Graaf.

Hoe zag de eerste terrorist op Nederlandse bodem eruit?
Wat is het belangrijkste wapen van een terrorist? Een bom? Een geweer? Nee: het belangrijkste wapen is angst. En hoe meer een overheid meegaat in die angst, hoe succesvoller je bent, als terrorist. Terreurdeskundige Beatrice de Graaf (Universiteit Utrecht) legt dit uit aan de hand van anekdotes uit de wereldgeschiedenis. Waaronder eentje met een link met Nederland.

Hoe worden terroristen regeringsleiders?
Het komt weleens voor dat hard optreden tegen terrorisme juist sympathie voor de terroristen opwekt. En uiteindelijk, op de lange termijn, kan de terroriststempel worden teruggenomen, en gaat het opeens over vrijheidsstrijders. Terreurdeskundige Beatrice de Graaf (Universiteit Utrecht) geeft een college vol historische voorbeelden van de problemen tussen terroristen/vrijheidsstrijders en bezetters.

Waarom negeren we terroristen niet gewoon?
Het theater van de angst, zo noemt terreurdeskundige Beatrice de Graaf (Universiteit Utrecht) het als er openlijk hard wordt opgetreden tegen terrorisme. En dit werkt vaak averechts. Zoals dat ook gaat bij een zeurend kind, is negeren een veel betere manier om ermee om te gaan. In dit college wordt duidelijk hoe Nederland deze techniek succesvol heeft toegepast als reactie op de Rode Brigade.

Kunnen we terrorisme uitroeien?
Als we in de geschiedenis kijken, zien we dat een terrorismegolf gemiddeld zo’n 25 jaar duurt. De voorspelling is dan ook dat terreur zoals we dat nu kennen, in 2025 voorbij is. Maar is daarmee het terrorisme ook uitgeroeid? Terreurdeskundige Beatrice de Graaf (Universiteit Utrecht) wijdt erover uit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Beatrice de Graaf
Voorgelezen door
Beatrice de Graaf
Uitgever
Universiteit van Nederland
ISBN
8719244140039
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99