Telecommunicatie en ruimtelijke omgeving

ITeR 83

Prijs € 52,39

Uitverkocht

N. Sitompoel

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit deel van de ITeR-reeks wordt ingegaan op de aanleg en het medegebruik van openbare elektronische communicatienetwerken. Deze netwerken leggen een groot beslag op de fysieke ruimte. Bij het toenemen van het aantal aanbieders op de markt en het uitbreiden van activiteiten is steeds meer ondergrondse ruimte en zijn steeds meer opstelpunten nodig. De problematiek heeft zowel een publiekrechtelijke als een privaatrechtelijke dimensie, als gevolg waarvan verschillende, veelal conflicterende belangen een rol spelen. Centraal in deze studie staat de vraag op welke wijze regelgeving aan het belang van hoogwaardige elektronische communicatie-infrastructuur kan bijdragen zonder dat andere publieke en private belangen te kort worden gedaan.In dit onderzoek worden de juridische aspecten van de aanleg en het medegebruik van openbare elektronische communicatienetwerken geanalyseerd en de knelpunten die uit de regelgeving voortvloeien in kaart gebracht. Met name wordt ingegaan op de raakvlakken tussen het civiele recht en het bestuursrecht. Tevens komen de marktordeningsvraagstukken die zich in de praktijk voordoen aan bod. Ten aanzien van de geconstateerde vraagstukken worden aanbevelingen geformuleerd voor de toekomstige ontwikkeling van het recht met betrekking tot de aanleg en het medegebruik van openbare elektronische communicatienetwerken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N. Sitompoel
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012120807
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
404

Beschrijving

In dit deel van de ITeR-reeks wordt ingegaan op de aanleg en het medegebruik van openbare elektronische communicatienetwerken. Deze netwerken leggen een groot beslag op de fysieke ruimte. Bij het toenemen van het aantal aanbieders op de markt en het uitbreiden van activiteiten is steeds meer ondergrondse ruimte en zijn steeds meer opstelpunten nodig. De problematiek heeft zowel een publiekrechtelijke als een privaatrechtelijke dimensie, als gevolg waarvan verschillende, veelal conflicterende belangen een rol spelen. Centraal in deze studie staat de vraag op welke wijze regelgeving aan het belang van hoogwaardige elektronische communicatie-infrastructuur kan bijdragen zonder dat andere publieke en private belangen te kort worden gedaan.
In dit onderzoek worden de juridische aspecten van de aanleg en het medegebruik van openbare elektronische communicatienetwerken geanalyseerd en de knelpunten die uit de regelgeving voortvloeien in kaart gebracht. Met name wordt ingegaan op de raakvlakken tussen het civiele recht en het bestuursrecht. Tevens komen de marktordeningsvraagstukken die zich in de praktijk voordoen aan bod. Ten aanzien van de geconstateerde vraagstukken worden aanbevelingen geformuleerd voor de toekomstige ontwikkeling van het recht met betrekking tot de aanleg en het medegebruik van openbare elektronische communicatienetwerken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N. Sitompoel
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012120807
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
404

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99