Teksten WHW 2018

Prijs € 53,00

Uitverkocht

P.C. Kwikkers

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze pocket is beproefd en geapprecieerd door iedereen die werkzaam is in hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, die met die instellingen van doen heeft, en door studenten, met of zonder bestuursfuncties. De WHW is een veelomvattende, maar niet altijd gemakkelijk toepasbare wet. Om de WHW te kunnen hanteren en na te leven moet men hem doorzien. Deze pocket levert een bijdrage aan WHW-proof handelen, verbetering van rechtsstatelijk inzicht en daarmee aan de legaliteit en legitimiteit van besluiten. Het beleid in hoger onderwijs en wetenschap is dynamisch, veelvormig en complex en er wordt doorlopend aan regelgeving gesleuteld. Naast wetskennis is daarom vaak aanvullend juridisch advies nodig om beleids- en bestuursproblemen en juridische vraagstukken samenhangend en afgewogen op te lossen.Het Toelichtend Commentaar schetst achtergronden van beleid en recht, maar kritiek op beleid, uitvoering en wetgeving wordt niet gemeden. Anders gezegd: dit commentaar is bedoeld als Handleiding Kritisch WHW-Gebruik. U bent welkom voor debat via de contactknop op www.triasnet.nl; dit kan leiden tot bijstelling in de volgende editie.- De jaarlijks volledige bewerking betekent een unieke actualiteit.- Door leeswijzers en toelichtend commentaar wordt de wet toegankelijk.- De wettekst zoals die geldt vanaf 1 januari 2018 en van hangende wetswijzigingen die door de Tweede Kamer zijn aanvaard (tot de op 1 december 2017 bekende stand van zaken).- Het toelichtend commentaar geeft inzicht in de systematiek en de inhoud van de WHW en gaat in op de sleutelbepalingen. Het stipt de wetswijzigingen na 2003 aan, besteedt aandacht aan komende beleids- en wetswijzigingen en aan het regeerakkoord Rutte III.- De uitgebreide 'intelligente' index achterin brengt u met een enkel trefwoord naar de wetsartikelen die u nodig heeft; ook zonder juridische opleiding of ervaring met de WHW; ook als uw trefwoord niet in de wet zelf voorkomt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.C. Kwikkers
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012401395
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
508

Beschrijving

Deze pocket is beproefd en geapprecieerd door iedereen die werkzaam is in hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, die met die instellingen van doen heeft, en door studenten, met of zonder bestuursfuncties. De WHW is een veelomvattende, maar niet altijd gemakkelijk toepasbare wet. Om de WHW te kunnen hanteren en na te leven moet men hem doorzien. Deze pocket levert een bijdrage aan WHW-proof handelen, verbetering van rechtsstatelijk inzicht en daarmee aan de legaliteit en legitimiteit van besluiten. Het beleid in hoger onderwijs en wetenschap is dynamisch, veelvormig en complex en er wordt doorlopend aan regelgeving gesleuteld. Naast wetskennis is daarom vaak aanvullend juridisch advies nodig om beleids- en bestuursproblemen en juridische vraagstukken samenhangend en afgewogen op te lossen.

Het Toelichtend Commentaar schetst achtergronden van beleid en recht, maar kritiek op beleid, uitvoering en wetgeving wordt niet gemeden. Anders gezegd: dit commentaar is bedoeld als Handleiding Kritisch WHW-Gebruik. U bent welkom voor debat via de contactknop op www.triasnet.nl; dit kan leiden tot bijstelling in de volgende editie.

- De jaarlijks volledige bewerking betekent een unieke actualiteit.
- Door leeswijzers en toelichtend commentaar wordt de wet toegankelijk.
- De wettekst zoals die geldt vanaf 1 januari 2018 en van hangende wetswijzigingen die door de Tweede Kamer zijn aanvaard (tot de op 1 december 2017 bekende stand van zaken).
- Het toelichtend commentaar geeft inzicht in de systematiek en de inhoud van de WHW en gaat in op de sleutelbepalingen. Het stipt de wetswijzigingen na 2003 aan, besteedt aandacht aan komende beleids- en wetswijzigingen en aan het regeerakkoord Rutte III.
- De uitgebreide 'intelligente' index achterin brengt u met een enkel trefwoord naar de wetsartikelen die u nodig heeft; ook zonder juridische opleiding of ervaring met de WHW; ook als uw trefwoord niet in de wet zelf voorkomt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.C. Kwikkers
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012401395
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
508

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99