Tegenwind geeft vleugels

storybuilding als leidraad voor een nieuwe vorm van projectmanagement

Prijs € 26,50

Uitverkocht

Jeroen Janssen, Saskia Ramakers

Paperback | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek introduceert een unieke methode die communicatieprofessionals en projectleiders helpt bij het begeleiden van (complexe) communicatieprocessen. De Story Flow methode berust op twee pijlers: het voortdurend herhalen van een proces en storybuilding. Door het verhalende denken te koppelen aan een project krijg je beleving en uitdaging in het proces, de gang komt erin oftewel flow. Deze gedachte komt voort uit wat filmscenarioschrijvers doen. Hoe zij hun verhaal opbouwen en voortdurend op zoek zijn naar keuzes die gemaakt moeten worden. Het is met de methode mogelijk om te anticiperen op snel veranderende situaties. Je moet flexibel kunnen zijn bij het managen van projecten en ze tussentijds kunnen bijsturen. Het gaat over het gezamenlijk nemen van besluiten en de mogelijkheid door voortschrijdend inzicht hier altijd weer op terug te komen. Dat is een plezierige en veilige manier van werken die leidt tot meer betrokkenheid, uitdaging en besluitvaardigheid.Saskia Ramakers studeerde Communicatiemanagement aan de Universiteit van Utrecht en aan de Universiteit van Bologna. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de praktijk van reclame en PR maakte ze de overstap naar het Hoger Onderwijs. Bij Fontys Hogeschool Communicatie was zij als Hogeschooldocent mede verantwoordelijk voor onderwijsontwikkeling, beheer en uitvoering in de reputatie en relatie leerlijn. Sinds een paar jaar is ze partner bij UpDate Communicatie. Daar past de missie: Samen (vanuit betekenisgeving) sterker in het communicatie vak, helemaal bij haar mensgerichte aanpak.Jeroen Janssen studeerde Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast een langdurige carrière in het Hoger Onderwijs (Nijmegen, Utrecht en momenteel bij Fontys Hogeschool Communicatie), is hij actief geweest als scenarioschrijver (met name komedies), redacteur bij diverse vakbladen (o.a. wetenschappelijk tijdschrift Massacommunicatie en het tijdschrift voor Strategische Bedrijfscommunicatie). Bij UpDate Communicatie kan hij de verbinding tussen drama en wetenschap perfect vertalen naar bruikbare aanpakken voor communicatieprofessionals die het middelendenken ook beu zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Janssen, Saskia Ramakers
Uitgever
Boom
ISBN
9789491560934
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek introduceert een unieke methode die communicatieprofessionals en projectleiders helpt bij het begeleiden van (complexe) communicatieprocessen. De Story Flow methode berust op twee pijlers: het voortdurend herhalen van een proces en storybuilding. Door het verhalende denken te koppelen aan een project krijg je beleving en uitdaging in het proces, de gang komt erin oftewel flow. Deze gedachte komt voort uit wat filmscenarioschrijvers doen. Hoe zij hun verhaal opbouwen en voortdurend op zoek zijn naar keuzes die gemaakt moeten worden.

Het is met de methode mogelijk om te anticiperen op snel veranderende situaties. Je moet flexibel kunnen zijn bij het managen van projecten en ze tussentijds kunnen bijsturen. Het gaat over het gezamenlijk nemen van besluiten en de mogelijkheid door voortschrijdend inzicht hier altijd weer op terug te komen. Dat is een plezierige en veilige manier van werken die leidt tot meer betrokkenheid, uitdaging en besluitvaardigheid.

Saskia Ramakers studeerde Communicatiemanagement aan de Universiteit van Utrecht en aan de Universiteit van Bologna. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de praktijk van reclame en PR maakte ze de overstap naar het Hoger Onderwijs. Bij Fontys Hogeschool Communicatie was zij als Hogeschooldocent mede verantwoordelijk voor onderwijsontwikkeling, beheer en uitvoering in de reputatie en relatie leerlijn. Sinds een paar jaar is ze partner bij UpDate Communicatie. Daar past de missie: Samen (vanuit betekenisgeving) sterker in het communicatie vak, helemaal bij haar mensgerichte aanpak.

Jeroen Janssen studeerde Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast een langdurige carrière in het Hoger Onderwijs (Nijmegen, Utrecht en momenteel bij Fontys Hogeschool Communicatie), is hij actief geweest als scenarioschrijver (met name komedies), redacteur bij diverse vakbladen (o.a. wetenschappelijk tijdschrift Massacommunicatie en het tijdschrift voor Strategische Bedrijfscommunicatie). Bij UpDate Communicatie kan hij de verbinding tussen drama en wetenschap perfect vertalen naar bruikbare aanpakken voor communicatieprofessionals die het middelendenken ook beu zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Janssen, Saskia Ramakers
Uitgever
Boom
ISBN
9789491560934
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99