Tegendraads en bij de tijd

verder in het spoor van Bonhoeffer

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wim Dekker

Hardback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geïnspireerd door de bekende theoloog Dietrich Bonhoeffer denkt Wim Dekker na over thema's als gemeente-zijn, navolging, doop, cultuur en de verhouding tussen kerk en wereld.Ook zeventig jaar na zijn dood daagt Bonhoeffer (1906-1945) ons uit om antwoord te geven op de vraag waar het ten diepste om gaat in het christelijk geloof.Wat is folklore en wat is de harde kern die in onze tijd opnieuw ontdekt moet worden?De vroegste belijdenis van de christelijke kerk luidt: Jezus is Heer. Maar hoe wordt Jezus opnieuw Heer van christenen die feitelijk andere heren en machten dienen? Hoe wordt Jezus Heer van seculiere mensen die menen dat geloven in God overbodig en hinderlijk is?Daarover schrijft Wim Dekker in dit boek. Hij laat zich daarbij inspireren door Bonhoeffer. Aan de hand van kernachtige citaten van deze theoloog ontwikkelt hij zijn eigen gedachten. In de geest van Bonhoeffer: tegendraads en bij de tijd.Wim Dekker (1950) studeerde theologie en werkte als predikant in Sebaldeburen, Loenen aan de Vecht, Rotterdam-Delfshaven en Wezep. Sinds 1998 is hij als hoofd vorming en educatie werkzaam bij de IZB, vereniging voor zending in Nederland. Hij is cursusleider van Areopagus, centrum voor contextuele en missionaire verkondiging (IZB). Sinds de oprichting, in 1986, is hij betrokken bij het tijdschrift Kontekstueel.Hij schreef dit boek samen met Koos van Noppen, hoofd communicatie van de IZB.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim Dekker
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023928768
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Beschrijving

Geïnspireerd door de bekende theoloog Dietrich Bonhoeffer denkt Wim Dekker na over thema's als gemeente-zijn, navolging, doop, cultuur en de verhouding tussen kerk en wereld.

Ook zeventig jaar na zijn dood daagt Bonhoeffer (1906-1945) ons uit om antwoord te geven op de vraag waar het ten diepste om gaat in het christelijk geloof.
Wat is folklore en wat is de harde kern die in onze tijd opnieuw ontdekt moet worden?
De vroegste belijdenis van de christelijke kerk luidt: Jezus is Heer. Maar hoe wordt Jezus opnieuw Heer van christenen die feitelijk andere heren en machten dienen? Hoe wordt Jezus Heer van seculiere mensen die menen dat geloven in God overbodig en hinderlijk is?
Daarover schrijft Wim Dekker in dit boek. Hij laat zich daarbij inspireren door Bonhoeffer. Aan de hand van kernachtige citaten van deze theoloog ontwikkelt hij zijn eigen gedachten. In de geest van Bonhoeffer: tegendraads en bij de tijd.

Wim Dekker (1950) studeerde theologie en werkte als predikant in Sebaldeburen, Loenen aan de Vecht, Rotterdam-Delfshaven en Wezep. Sinds 1998 is hij als hoofd vorming en educatie werkzaam bij de IZB, vereniging voor zending in Nederland. Hij is cursusleider van Areopagus, centrum voor contextuele en missionaire verkondiging (IZB). Sinds de oprichting, in 1986, is hij betrokken bij het tijdschrift Kontekstueel.

Hij schreef dit boek samen met Koos van Noppen, hoofd communicatie van de IZB.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim Dekker
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023928768
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99