Talks about Mind over Matter

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

I. Abel, Iebele Abel

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iebele Abel is beeldend kunstenaar en schrijft muziek. In 2007 start hij een onafhankelijk artistiek onderzoek naar de invloed van bewustzijn op materie. Geïnspireerd door inzichten uit de kwantumfysica, wijsheidtradities, filosofie en parapsychologie stelt hij de vraag of de moderne beleving van spiritualiteit wezenlijk verschilt met die uit het verleden. De laatste jaren is er een brede maatschappelijke verschuiving gaande. Het materialistische wereldbeeld van de vorige eeuw maakt plaats voor een levensopvatting waarin ons bewustzijn centraal staat. De verstrengeling van bewustzijn en werkelijkheid roept vragen op die sinds de Oudheid worden gesteld in kunst en wetenschap. Iebele Abel gebruikt de technologie en wetenschap van onze tijd om deze vragen opnieuw te stellen in zijn kunst. In Talks about Mind over Matter praat Iebele Abel met toonaangevende wetenschappers en pioniers uit de praktijk van bewustzijnsonderzoek. Hij gaat daarbij ingewikkelde vragen niet uit de weg. In openhartige en persoonlijke gesprekken verkent hij de grenzen van het artistieke, spirituele en wetenschappelijke denken. Een boek met gesprekken en beelden die interessant zijn voor iedereen die niets zomaar voor waar aanneemt, en toch gefascineerd is door het mysterieuze verschijnsel dat leven heet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I. Abel, Iebele Abel
Uitgever
Elmtree and Waters Publishing
ISBN
9789079735044
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Iebele Abel is beeldend kunstenaar en schrijft muziek. In 2007 start hij een onafhankelijk artistiek onderzoek naar de invloed van bewustzijn op materie. Geïnspireerd door inzichten uit de kwantumfysica, wijsheidtradities, filosofie en parapsychologie stelt hij de vraag of de moderne beleving van spiritualiteit wezenlijk verschilt met die uit het verleden.

De laatste jaren is er een brede maatschappelijke verschuiving gaande. Het materialistische wereldbeeld van de vorige eeuw maakt plaats voor een levensopvatting waarin ons bewustzijn centraal staat. De verstrengeling van bewustzijn en werkelijkheid roept vragen op die sinds de Oudheid worden gesteld in kunst en wetenschap. Iebele Abel gebruikt de technologie en wetenschap van onze tijd om deze vragen opnieuw te stellen in zijn kunst.

In Talks about Mind over Matter praat Iebele Abel met toonaangevende wetenschappers en pioniers uit de praktijk van bewustzijnsonderzoek. Hij gaat daarbij ingewikkelde vragen niet uit de weg. In openhartige en persoonlijke gesprekken verkent hij de grenzen van het artistieke, spirituele en wetenschappelijke denken.

Een boek met gesprekken en beelden die interessant zijn voor iedereen die niets zomaar voor waar aanneemt, en toch gefascineerd is door het mysterieuze verschijnsel dat leven heet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I. Abel, Iebele Abel
Uitgever
Elmtree and Waters Publishing
ISBN
9789079735044
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99