Taalkunde voor de tweede fase van het vwo

Prijs € 34,99

Niet beschikbaar

H. Hulshof, M. Rietmeijer, A. Verhagen

Paperback | April 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vernieuwende lesmethode waarin taalkunde als autonoom vak wordt beoefendBij dit boek is een docentenhandleiding beschikbaar (9789053568965)Taalkunde is maatschappelijk en cultureel relevante kennis. Het boek 'Taalkunde voor de tweede fase van het VWO' verschilt qua inhoud en doelstelling van de gangbare leergangen voor het schoolvak Nederlands. De inhoud is, anders dan in die leergangen gebruikelijk is, uitsluitend gericht op taalkunde. De belangrijkste deelgebieden daarvan worden in een zevental hoofdstukken op een (populair-)wetenschappelijke manier behandeld.De inhoud staat los van het taalvaardigheidsonderwijs: taalkunde wordt als autonoom vak beoefend. Het zijn dan ook niet de bestaande lesmethoden Nederlands die tot voorbeeld voor de methode hebben gediend, maar moderne methoden voor vakken als biologie, natuurkunde en scheikunde. Stuk voor stuk vakken die ‘moeilijk’ mogen zijn, uitdagend en in ieder geval niet saai. Nederlands mag daarvan wel iets meer hebben, onder andere om van het huidige imagoprobleem af te komen. Dit boek heeft de bedoeling aan een omslag van het vak bij te dragen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Hulshof, M. Rietmeijer, A. Verhagen
Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789053568644
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Beschrijving

Vernieuwende lesmethode waarin taalkunde als autonoom vak wordt beoefend

Bij dit boek is een docentenhandleiding beschikbaar (9789053568965)

Taalkunde is maatschappelijk en cultureel relevante kennis. Het boek 'Taalkunde voor de tweede fase van het VWO' verschilt qua inhoud en doelstelling van de gangbare leergangen voor het schoolvak Nederlands. De inhoud is, anders dan in die leergangen gebruikelijk is, uitsluitend gericht op taalkunde. De belangrijkste deelgebieden daarvan worden in een zevental hoofdstukken op een (populair-)wetenschappelijke manier behandeld.
De inhoud staat los van het taalvaardigheidsonderwijs: taalkunde wordt als autonoom vak beoefend. Het zijn dan ook niet de bestaande lesmethoden Nederlands die tot voorbeeld voor de methode hebben gediend, maar moderne methoden voor vakken als biologie, natuurkunde en scheikunde. Stuk voor stuk vakken die ‘moeilijk’ mogen zijn, uitdagend en in ieder geval niet saai. Nederlands mag daarvan wel iets meer hebben, onder andere om van het huidige imagoprobleem af te komen. Dit boek heeft de bedoeling aan een omslag van het vak bij te dragen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Hulshof, M. Rietmeijer, A. Verhagen
Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789053568644
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99