Taal voor in bed, op het toilet of in bad

Prijs € 9,99

Uitverkocht

Heidi Aalbrecht

Hardback | Maart 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Kletsen, mailen, een halfje wit bestellen, filosoferen over de zin van het leven - zonder al te veel bij stil te staan, zijn we de hele dag met taal bezig. Taal is er gewoon. Maar tegelijk is taal een groot wonder. Is het niet ongelofelijk dat we een middel hebben om gedachten van het ene hoofd naar het andere te transporteren? Of dat we kunnen lezen wat iemand eeuwen geleden heeft opgeschreven? Over taal is dan ook veel leuks en interessants te vertellen. *Hoe is het mogelijk dat kleine kinderen zoiets ingewikkelds als taal snel leren? *Waarom gebruiken we spreekwoorden en uitdrukkingen? *Wat voor taal spraken mensen in de middeleeuwen in onze streken? *Veranderd het Nederlands nog steeds? *Is het erg om neger te zeggen? *Wat is een palindroom? *Hoe is het alfabet ontstaan? *Is spelling belangrijk? En waarom spellen we zoals we spellen? In Taal voor in bed, op het toilet of in bad lees je allerlei wetenswaardigheden over taal, zodat je je kennis van de Nederlandse taal kunt opfrissen waar en wanneer je maar wilt.

Volledige beschrijving

Recensies

21-mei-2013

Saskia Bogaart

Alle 1 beoordelingen

Specificaties

Auteur
Heidi Aalbrecht
Uitgever
Voor in bed, op het toilet of in bad
ISBN
9789045313238
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Kletsen, mailen, een halfje wit bestellen, filosoferen over de zin van het leven - zonder al te veel bij stil te staan, zijn we de hele dag met taal bezig. Taal is er gewoon. Maar tegelijk is taal een groot wonder. Is het niet ongelofelijk dat we een middel hebben om gedachten van het ene hoofd naar het andere te transporteren? Of dat we kunnen lezen wat iemand eeuwen geleden heeft opgeschreven? Over taal is dan ook veel leuks en interessants te vertellen.

*Hoe is het mogelijk dat kleine kinderen zoiets ingewikkelds als taal snel leren?
*Waarom gebruiken we spreekwoorden en uitdrukkingen?
*Wat voor taal spraken mensen in de middeleeuwen in onze streken?
*Veranderd het Nederlands nog steeds?
*Is het erg om neger te zeggen?
*Wat is een palindroom?
*Hoe is het alfabet ontstaan?
*Is spelling belangrijk? En waarom spellen we zoals we spellen?

In Taal voor in bed, op het toilet of in bad lees je allerlei wetenswaardigheden over taal, zodat je je kennis van de Nederlandse taal kunt opfrissen waar en wanneer je maar wilt.

21-mei-2013

Saskia Bogaart

Taal in een notedop

‘Alles wat u altijd al wilde weten over taal …’ – dat zou de ondertitel kunnen zijn van het boekje Taal voor in bed, op het toilet of in bad van tekstschrijver en taalpubliciste Heidi Aalbrecht. In dit boek gaat het over vragen die te maken hebben met taal in het algemeen en het Nederlands in het bijzonder. Hoe is taal ontstaan? Wat is het verschil met dierentaal? Hoe vormen we woorden? Hoe werkt spraak? Hoe oud is het Nederlands? Is Fries een taal? Waarom zijn er spellingregels? Hoe werkt taalverandering? Waarom lenen talen woorden van elkaar? Hoe is het alfabet ontstaan? De antwoorden zijn beknopt en de toon is onderhoudend – zoals dat hoort in een boek dat je in bed, in bad of op het toilet moet lezen. Recensie uit Onze Taal

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Heidi Aalbrecht
Uitgever
Voor in bed, op het toilet of in bad
ISBN
9789045313238
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99