Systeemdenken

van goed bedoeld naar goed gedaan

Prijs € 39,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jaap Schaveling, Bill Bryan, Michael Goodman

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe komt het dat grotere inspanningen van de afdeling Verkoop leiden tot een lagere omzet? Waarom neemt de werkdruk alleen maar toe, ook als we hulp inhuren? Hoe goed we het allemaal ook bedoelen, met sommige 'oplossingen' verergeren we de problemen juist. Hoe is die paradox te omzeilen?Systeemdenken geeft nieuw inzicht in complexe situaties. Elke organisatie is een systeem dat uit onderdelen bestaat. Systeemdenken leert je te zien hoe die onderdelen elkaar beïnvloeden. Zo ontdek je de vaste patronen in je organisatie en kun je die waar nodig door breken. Stop de symptoombestrijding en pak de oorzaak aan! Doe geen goedbedoelde ingreep die averechts uitpakt, maar vind een blijvende oplossing.Systeemdenken is sinds zijn verschijning in 2006 een geliefd hulpmiddel voor leiders die hun organisatiesysteem willen doorzien, om te ontdekken hoe ze effectief kunnen ingrijpen. Deze geheel herziene uitgave bevat de nieuwste inzichten op dit gebied en is uitgebreid met een hoofdstuk over breinkunde, evolutie en wijsheid. Dit maakt inzichtelijk waarom we vaak niet verder kijken dan onze neus lang is én wat we daaraan kunnen doen.Jaap Schaveling is associate professor in Organisational Psychology, Organisational Dynamics and Leadership aan Nyenrode Business Universiteit. Bill Bryan gebruikte als leidinggevende systeemdenken in de praktijk. Michael Goodman praktiseert en doceert systeemdenken al meer dan dertig jaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jaap Schaveling, Bill Bryan, Michael Goodman
Uitgever
Academic service
ISBN
9789052619200
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Beschrijving

Hoe komt het dat grotere inspanningen van de afdeling Verkoop leiden tot een lagere omzet? Waarom neemt de werkdruk alleen maar toe, ook als we hulp inhuren? Hoe goed we het allemaal ook bedoelen, met sommige 'oplossingen' verergeren we de problemen juist. Hoe is die paradox te omzeilen?

Systeemdenken geeft nieuw inzicht in complexe situaties. Elke organisatie is een systeem dat uit onderdelen bestaat. Systeemdenken leert je te zien hoe die onderdelen elkaar beïnvloeden. Zo ontdek je de vaste patronen in je organisatie en kun je die waar nodig door breken. Stop de symptoombestrijding en pak de oorzaak aan! Doe geen goedbedoelde ingreep die averechts uitpakt, maar vind een blijvende oplossing.

Systeemdenken is sinds zijn verschijning in 2006 een geliefd hulpmiddel voor leiders die hun organisatiesysteem willen doorzien, om te ontdekken hoe ze effectief kunnen ingrijpen. Deze geheel herziene uitgave bevat de nieuwste inzichten op dit gebied en is uitgebreid met een hoofdstuk over breinkunde, evolutie en wijsheid. Dit maakt inzichtelijk waarom we vaak niet verder kijken dan onze neus lang is én wat we daaraan kunnen doen.

Jaap Schaveling is associate professor in Organisational Psychology, Organisational Dynamics and Leadership aan Nyenrode Business Universiteit. Bill Bryan gebruikte als leidinggevende systeemdenken in de praktijk. Michael Goodman praktiseert en doceert systeemdenken al meer dan dertig jaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jaap Schaveling, Bill Bryan, Michael Goodman
Uitgever
Academic service
ISBN
9789052619200
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99