Swaps: een wegwijzer

Prijs € 39,25

Niet beschikbaar

Joop de Vries

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De swap is een derivaat dat de afgelopen jaren in negatieve zin volop in de belangstelling stond. Onvoldoende kennis van het instrument en het soms moedwillig door de verkopers ervan misbruik maken van deze onwetendheid hebben geleid tot heftige discussies, rechtszaken, verscherpte regelgeving en ethische reflectie. Met solide kennis van zaken gepaard aan een gezond en nuchter verstand kunnen echter de juiste financiële beslissingen worden genomen. Dat kost veel inspanning, maar de oogst - en die komt altijd later - zal ernaar zijn. Dit boek is de ploeg die de lezer helpt de veelal lastig te bewerken derivatenakkers weer tot bloei te brengen. Het maakt in de inleidende hoofdstukken stap voor stap de terminologie van derivaten duidelijk en toont op consistente wijze hun overeenkomsten en verschillen. Vervolgens wordt de werking ervan met talrijke rekenvoorbeelden inzichtelijk gemaakt. Na de uitleg van de werking van de swap worden de vijf belangrijkste swapcategorieën besproken: de rente-, de valuta-, de commodity-, de krediet- en de inflatieswap. Een onderschat en vaak onderbelicht aspect ten slotte is het waarderen van swaps. Juist de onwetendheid over de gevolgen van negatieve marktwaarden van swaps heeft veel bedrijven grote problemen bezorgd en hun topmannen ten val gebracht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joop de Vries
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462760844
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

De swap is een derivaat dat de afgelopen jaren in negatieve zin volop in de belangstelling stond. Onvoldoende kennis van het instrument en het soms moedwillig door de verkopers ervan misbruik maken van deze onwetendheid hebben geleid tot heftige discussies, rechtszaken, verscherpte regelgeving en ethische reflectie. Met solide kennis van zaken gepaard aan een gezond en nuchter verstand kunnen echter de juiste financiële beslissingen worden genomen. Dat kost veel inspanning, maar de oogst - en die komt altijd later - zal ernaar zijn.

Dit boek is de ploeg die de lezer helpt de veelal lastig te bewerken derivatenakkers weer tot bloei te brengen. Het maakt in de inleidende hoofdstukken stap voor stap de terminologie van derivaten duidelijk en toont op consistente wijze hun overeenkomsten en verschillen. Vervolgens wordt de werking ervan met talrijke rekenvoorbeelden inzichtelijk gemaakt.

Na de uitleg van de werking van de swap worden de vijf belangrijkste swapcategorieën besproken: de rente-, de valuta-, de commodity-, de krediet- en de inflatieswap. Een onderschat en vaak onderbelicht aspect ten slotte is het waarderen van swaps. Juist de onwetendheid over de gevolgen van negatieve marktwaarden van swaps heeft veel bedrijven grote problemen bezorgd en hun topmannen ten val gebracht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joop de Vries
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462760844
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99