Succesvol doelen stellen

een vernieuwende aanpak van sturen door organisaties op het bereiken van doelen

Prijs € 23,75

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A.H.M. van Helden

Paperback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Organisaties bestaan omdat ze doelen willen bereiken. Dat is zowel het geval bij ondernemingen in de private sector en professionele organisaties in de publieke sector, als bij organisaties die uitsluitend werken met vrijwilligers. Binnen organisaties ontstaan echter ingesleten gedragspatronen. Veel organisaties kennen ingesleten gedrag dat niet meer functioneel is en zelfs afbreuk doet aan datgene waarom het bestaat: het bereiken van doelen.'Succesvol doelen bereiken' is geschreven om organisaties terug te helpen op de weg waar ze ooit begonnen. Toine van Helden reikt een concrete methode aan om de juiste doelen te stellen en om ze vervolgens ook te bereiken: een methode voor succesvol sturen in organisaties. Geen ingewikkelde concepten, maar terug naar de eenvoud en de basisprincipes van sturen. Kortom, verfrissend voor elke organisatie. Deze methode brengt de energie terug bij waar het echt om moet gaan: bij de mensen die dagelijks energie stoppen in hun organisatie en bij hun effectiviteit om de organisatie de juiste doelen te laten bereiken.De kracht van dit boek is dat het een praktische handleiding is voor een vernieuwende aanpak van sturen en communiceren binnen de organisatie, ook in relatie met klanten en andere organisaties. Het verbindt veel gedachten die al bekend zijn tot een inspirerend, logisch samenhangend en transparant geheel.Over de auteur:Drs. A.H.M. (Toine) van Helden is werkzaam als senior adviseur bij adviesbureau BMC. Hij adviseert besturen en directies bij overheden en andere organisaties in de publieke sector. Organisaties krijgen advies over vraagstukken met betrekking tot interne en externe sturing, bekostiging en financiering. Toine licht organisaties, beleid en werkprocessen door en voert second opinions uit. Inmiddels heeft hij 35 jaar ervaring met intern en extern sturen van organisaties, het grootste deel daarvan in vaste dienst bij verschillende overheidsorganisaties. Toine van Helden studeerde economische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.H.M. van Helden
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023255789
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Organisaties bestaan omdat ze doelen willen bereiken. Dat is zowel het geval bij ondernemingen in de private sector en professionele organisaties in de publieke sector, als bij organisaties die uitsluitend werken met vrijwilligers. Binnen organisaties ontstaan echter ingesleten gedragspatronen. Veel organisaties kennen ingesleten gedrag dat niet meer functioneel is en zelfs afbreuk doet aan datgene waarom het bestaat: het bereiken van doelen.

'Succesvol doelen bereiken' is geschreven om organisaties terug te helpen op de weg waar ze ooit begonnen. Toine van Helden reikt een concrete methode aan om de juiste doelen te stellen en om ze vervolgens ook te bereiken: een methode voor succesvol sturen in organisaties. Geen ingewikkelde concepten, maar terug naar de eenvoud en de basisprincipes van sturen. Kortom, verfrissend voor elke organisatie. Deze methode brengt de energie terug bij waar het echt om moet gaan: bij de mensen die dagelijks energie stoppen in hun organisatie en bij hun effectiviteit om de organisatie de juiste doelen te laten bereiken.

De kracht van dit boek is dat het een praktische handleiding is voor een vernieuwende aanpak van sturen en communiceren binnen de organisatie, ook in relatie met klanten en andere organisaties. Het verbindt veel gedachten die al bekend zijn tot een inspirerend, logisch samenhangend en transparant geheel.

Over de auteur:
Drs. A.H.M. (Toine) van Helden is werkzaam als senior adviseur bij adviesbureau BMC. Hij adviseert besturen en directies bij overheden en andere organisaties in de publieke sector. Organisaties krijgen advies over vraagstukken met betrekking tot interne en externe sturing, bekostiging en financiering. Toine licht organisaties, beleid en werkprocessen door en voert second opinions uit. Inmiddels heeft hij 35 jaar ervaring met intern en extern sturen van organisaties, het grootste deel daarvan in vaste dienst bij verschillende overheidsorganisaties. Toine van Helden studeerde economische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.H.M. van Helden
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023255789
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99