Sturing en ruimte

een nieuw managementconcept gebaseerd op de filosofie van de paradox

Prijs € 44,50

Niet beschikbaar

L. van de Vorst, H. Roelofs

Hardback | Juni 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als manager wordt van u soms inspirerend leiderschap gevraagd, dan weer moet u een faciliterende coach zijn. Zo balanceert u tussen twee uitersten. Dat komt omdat er in Nederland twee organisatieconcepten zijn die elkaar nauwelijks lijken te vinden: de sturingsfilosofie die gelooft in efficiency, doelmatig handelen en sturen op cijfers en feiten en daarnaast de ruimtelijke filosofie die gelooft in talenten, ontwikkeling en evolutionair leren. Volgens de auteurs van Sturing en ruimte sluiten de twee elkaar niet uit. Sterker nog, ze kunnen elkaar versterken en maximaliseren.'Wees autoritair én participerend, creëer chaos én orde', zo luidt het advies van de auteurs. Zij zijn ervan overtuigd dat deze instelling tot een nieuwe manier van organiseren leidt, waarbij innovatie vanzelfsprekend wordt. En in deze tijden zijn innovatieve ondernemers hard nodig. Het boek laat zien hoe u deze uitersten kunt combineren en daardoor maximaal kunt benutten. U wordt als manager uitgedaagd uw denkwijze te verbreden en verdiepen en zo effectiever na te denken over uw eigen handelen.De volgende onderwerpen komen in het boek aan bod:* Uitleg over het nieuwe managementconcept* Organiseren in twaalf waarheden* Sturing en Ruimte in de praktijk* Quick scan Sturing en Ruimte.De auteurs wonnen met hun filosofie van de paradox tussen sturing en ruimte de eerste prijs in een wedstrijd van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L. van de Vorst, H. Roelofs
Uitgever
Boom
ISBN
9789013066814
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
109

Beschrijving

Als manager wordt van u soms inspirerend leiderschap gevraagd, dan weer moet u een faciliterende coach zijn. Zo balanceert u tussen twee uitersten. Dat komt omdat er in Nederland twee organisatieconcepten zijn die elkaar nauwelijks lijken te vinden: de sturingsfilosofie die gelooft in efficiency, doelmatig handelen en sturen op cijfers en feiten en daarnaast de ruimtelijke filosofie die gelooft in talenten, ontwikkeling en evolutionair leren. Volgens de auteurs van Sturing en ruimte sluiten de twee elkaar niet uit. Sterker nog, ze kunnen elkaar versterken en maximaliseren.

'Wees autoritair én participerend, creëer chaos én orde', zo luidt het advies van de auteurs. Zij zijn ervan overtuigd dat deze instelling tot een nieuwe manier van organiseren leidt, waarbij innovatie vanzelfsprekend wordt. En in deze tijden zijn innovatieve ondernemers hard nodig. Het boek laat zien hoe u deze uitersten kunt combineren en daardoor maximaal kunt benutten. U wordt als manager uitgedaagd uw denkwijze te verbreden en verdiepen en zo effectiever na te denken over uw eigen handelen.

De volgende onderwerpen komen in het boek aan bod:
* Uitleg over het nieuwe managementconcept
* Organiseren in twaalf waarheden
* Sturing en Ruimte in de praktijk
* Quick scan Sturing en Ruimte.

De auteurs wonnen met hun filosofie van de paradox tussen sturing en ruimte de eerste prijs in een wedstrijd van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L. van de Vorst, H. Roelofs
Uitgever
Boom
ISBN
9789013066814
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
109

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99