Strindberg on Drama and Theatre

a source book

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Zweedse toneelschrijver August Strindberg (1849-1912)recenseerde veel toneelstukken en in het bijzonder zijn eigen toneelstukken. Dit boek bevat de meest belangrijke van zijn kritieken, chronologisch weergegeven en geannoteerd, waarvan vele voor het eerst in het Engels. De Zweedse August Strindberg (1849-1912) wordt gezien als een van de meest belangrijke toneelschrijvers van rond de eeuwwisseling. Zijn choquerende theaterstukken had veel weerklank bij het publiek in die tijd, en inspireert tot op de dag van vandaag toneelschrijvers en publiek.Strindberg was een onophoudelijke innovator van verschillende theatervormen, een bron van inspiratie voor onder meer Eugene O'Neill, Samuel Beckett en Ingmar Bergman en heeft een vruchtbare bodem gelegd voor het moderne toneel. Zijn voorwoord voor 'Miss Julie' en zijn inleiding bij 'A Dream Play' zijn alom bekend en vaak herdrukt. Wat minder bekend is, is dat Strindberg veel toneelstukken recenseerde en kritieken schreef over het theater in z'n algemeen, en zijn toneelstukken in het bijzonder. Dit boek bevat de meest belangrijke van zijn kritieken, chronologisch weergegeven en geannoteerd, waarvan vele voor het eerst in het Engels.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053560204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
206

Beschrijving

De Zweedse toneelschrijver August Strindberg (1849-1912)recenseerde veel toneelstukken en in het bijzonder zijn eigen toneelstukken. Dit boek bevat de meest belangrijke van zijn kritieken, chronologisch weergegeven en geannoteerd, waarvan vele voor het eerst in het Engels.

De Zweedse August Strindberg (1849-1912) wordt gezien als een van de meest belangrijke toneelschrijvers van rond de eeuwwisseling. Zijn choquerende theaterstukken had veel weerklank bij het publiek in die tijd, en inspireert tot op de dag van vandaag toneelschrijvers en publiek.Strindberg was een onophoudelijke innovator van verschillende theatervormen, een bron van inspiratie voor onder meer Eugene O'Neill, Samuel Beckett en Ingmar Bergman en heeft een vruchtbare bodem gelegd voor het moderne toneel. Zijn voorwoord voor 'Miss Julie' en zijn inleiding bij 'A Dream Play' zijn alom bekend en vaak herdrukt.
Wat minder bekend is, is dat Strindberg veel toneelstukken recenseerde en kritieken schreef over het theater in z'n algemeen, en zijn toneelstukken in het bijzonder. Dit boek bevat de meest belangrijke van zijn kritieken, chronologisch weergegeven en geannoteerd, waarvan vele voor het eerst in het Engels.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053560204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
206

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99