Streven naar beter

Nietzsche als gids voor het hbo

Prijs € 22,00

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Henriëtta Joosten

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Henriëtta Joosten onderneemt, geïnspireerd door Nietzsche, een stoutmoedige poging om het tamelijk instrumentele hbo-discours van binnenuit te veranderen. Wat betekent het om studenten te leren streven naar beter in een beroepspraktijk waar 'beter' aan verandering onderhevig is?Het hoger beroepsonderwijs wil zowel een efficiënte leerfabriek als een opleider van zelfbewuste en innovatieve professionals zijn. Een onmogelijke opdracht? Niet per se. Henriëtta Joosten laat zien dat het experimentele, bevrijdende maar ook gevaarlijke denken van Nietzsche handvatten biedt om studenten te laten excelleren in een dynamische beroepspraktijk. Joosten werkt, in navolging van Nietzsche, vijf elementen van het streven naar beter uit: omgaan met onzekerheid, excelleren, kritisch denken, waarheidszoekende vriendschap en leren met vallen en opstaan. Vanuit deze vijf perspectieven stelt zij - als filosoof en als hogeschooldocent - het hedendaags onderwijsdiscours ter discussie op zoek naar ruimte voor beter.Henriëtta Joosten (1968) studeerde bedrijfskunde en filosofie in Rotterdam en volgde daarnaast een opleiding tot Gestalttherapeut. Ze is als filosoof en hogeschooldocent werkzaam aan De Haagse Hogeschool. Dit boek is een bewerking van het proefschrift waarop ze eind november 2015 aan de Erasmus Universiteit promoveerde in de filosofie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henriëtta Joosten
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871674
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Beschrijving

Henriëtta Joosten onderneemt, geïnspireerd door Nietzsche, een stoutmoedige poging om het tamelijk instrumentele hbo-discours van binnenuit te veranderen. Wat betekent het om studenten te leren streven naar beter in een beroepspraktijk waar 'beter' aan verandering onderhevig is?

Het hoger beroepsonderwijs wil zowel een efficiënte leerfabriek als een opleider van zelfbewuste en innovatieve professionals zijn. Een onmogelijke opdracht? Niet per se. Henriëtta Joosten laat zien dat het experimentele, bevrijdende maar ook gevaarlijke denken van Nietzsche handvatten biedt om studenten te laten excelleren in een dynamische beroepspraktijk. Joosten werkt, in navolging van Nietzsche, vijf elementen van het streven naar beter uit: omgaan met onzekerheid, excelleren, kritisch denken, waarheidszoekende vriendschap en leren met vallen en opstaan. Vanuit deze vijf perspectieven stelt zij - als filosoof en als hogeschooldocent - het hedendaags onderwijsdiscours ter discussie op zoek naar ruimte voor beter.


Henriëtta Joosten (1968) studeerde bedrijfskunde en filosofie in Rotterdam en volgde daarnaast een opleiding tot Gestalttherapeut. Ze is als filosoof en hogeschooldocent werkzaam aan De Haagse Hogeschool. Dit boek is een bewerking van het proefschrift waarop ze eind november 2015 aan de Erasmus Universiteit promoveerde in de filosofie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henriëtta Joosten
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871674
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99