Strandwandelingen in science fiction

Prijs € 12,85

Uitverkocht

Acapulco Jones

Paperback | Juli 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie in Scheveningen een strandwandeling maakt ontkomt niet aan de vraag hoe strand en badplaats eruit zouden zien in een verre toekomst wanneer technologie, beschaving en goede smaak tot ontwikkeling zijn gekomen. Op deze manier raakt de wandelaar onherroepelijk in de ban van Science Fiction. Wanneer de spanning tussen droom en werkelijkheid voor sommigen te groot wordt schrijven zij hun impressies op. Hier is een oogst aan zulke verhalen.Drie verhalen zijn af en staan op zich. Elf zijn halfwas. Er wordt beschreven hoe de verhalen ontstaan. Het boek roept de sfeer op van SF verhalenwedstrijden, conventies, workshops, leesrapporten, alsmede de discussies uiteindelijk aan de bar van het café.Er bestaat een scheiding tussen liefhebbers van hardcore SF en degenen die willen dat SF tot de literatuur gaat behoren. De kunst van het schrijven is echter ook de kunst van het weglaten. In deze verhalen worden de psychologismen weggelaten die een lezer van 'echte' literatuur meestal in verwarring achterlaten.Thomas Cool is econometrist en leraar wiskunde. Hij schrijft SF als Acapulco Jones. Zie ook zijn boek Earth. Cuckoo in the Phoenix Nest. Zie http://www.dataweb.nl/~cool.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Acapulco Jones
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461933423
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
129

Beschrijving

Wie in Scheveningen een strandwandeling maakt ontkomt niet aan de vraag hoe strand en badplaats eruit zouden zien in een verre toekomst wanneer technologie, beschaving en goede smaak tot ontwikkeling zijn gekomen. Op deze manier raakt de wandelaar onherroepelijk in de ban van Science Fiction. Wanneer de spanning tussen droom en werkelijkheid voor sommigen te groot wordt schrijven zij hun impressies op. Hier is een oogst aan zulke verhalen.

Drie verhalen zijn af en staan op zich. Elf zijn halfwas. Er wordt beschreven hoe de verhalen ontstaan. Het boek roept de sfeer op van SF verhalenwedstrijden, conventies, workshops, leesrapporten, alsmede de discussies uiteindelijk aan de bar van het café.

Er bestaat een scheiding tussen liefhebbers van hardcore SF en degenen die willen dat SF tot de literatuur gaat behoren. De kunst van het schrijven is echter ook de kunst van het weglaten. In deze verhalen worden de psychologismen weggelaten die een lezer van 'echte' literatuur meestal in verwarring achterlaten.

Thomas Cool is econometrist en leraar wiskunde. Hij schrijft SF als Acapulco Jones. Zie ook zijn boek Earth. Cuckoo in the Phoenix Nest. Zie http://www.dataweb.nl/~cool.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Acapulco Jones
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461933423
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
129

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99