Stop met piekeren

werkboek voor de client

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Colin van der Heiden

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stop met piekeren is een werkboek voor iedereen die kampt met overmatig piekeren. Dit werkboek wordt gebruikt door de cliënt naast een behandeling metacognitieve gedragstherapie (zie het protocol'Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst' isbn 9789031353118). Het werkboek bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft.Het werkboek Stop met piekeren is gebaseerd op metacognitieve therapeutische principes en is effectief in de behandeling van extreem piekeren. De nadruk ligt op wat de cliënt zelf kan doen om het piekeren te stoppen, waarbij veel aandacht besteed wordt aan de manier waarop de cliënt over het eigen gepieker denkt. De behandeling is niet direct gericht op het piekeren zelf, maar op de opvattingen die de cliënt heeft over piekeren, de zogenoemde metacognities, die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en de in stand houding van extreem piekeren.Aan de hand van het werkboek leert de cliënt hoe hij/zij anders over het piekeren kan denken en hoe hij/zij op een andere manier met moeilijke situaties om kan leren gaan in plaats van erover te piekeren.Het werkboek Stop met piekeren is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Colin van der Heiden
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031374250
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Beschrijving

Stop met piekeren is een werkboek voor iedereen die kampt met overmatig piekeren. Dit werkboek wordt gebruikt door de cliënt naast een behandeling metacognitieve gedragstherapie (zie het protocol'Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst' isbn 9789031353118). Het werkboek bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft.

Het werkboek Stop met piekeren is gebaseerd op metacognitieve therapeutische principes en is effectief in de behandeling van extreem piekeren. De nadruk ligt op wat de cliënt zelf kan doen om het piekeren te stoppen, waarbij veel aandacht besteed wordt aan de manier waarop de cliënt over het eigen gepieker denkt. De behandeling is niet direct gericht op het piekeren zelf, maar op de opvattingen die de cliënt heeft over piekeren, de zogenoemde metacognities, die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en de in stand houding van extreem piekeren.

Aan de hand van het werkboek leert de cliënt hoe hij/zij anders over het piekeren kan denken en hoe hij/zij op een andere manier met moeilijke situaties om kan leren gaan in plaats van erover te piekeren.

Het werkboek Stop met piekeren is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Colin van der Heiden
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031374250
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99