Stilte, geste, stem

een filosofisch drieluik

Prijs € 29,90

Niet beschikbaar

René ten Bos

Paperback | Januari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stilte, geste, stemEen filosofisch drieluikRené ten BosDieren praten in gebaren. in zijn nieuwe boek gaat René ten Bos in op deze oude filosofische gedachte. hij laat zien dat het gebaar een dimensie opent die vooraf gaat aan de taal. Juist daarom wordt het verbonden met een morele oprechtheid die talige wezens kwijt lijken te zijn. Door taal kunnen mensen hun gevoelens immers verborgen houden. Zij kunnen bij verliefdheid, woede of jaloezie bijvoorbeeld zeggen dat er niets of iets anders aan de hand is.Stilte, geste, stem is een filosofisch drieluik over de momenten waarop non-verbaliteit in de plaats treedt van gesproken taal. Stilte verwijst daarbij naar de afwezigheid van taal en geluid. Geste staat voor het moment waarop het doen belangrijker wordt dan het zeggen. Stem duidt ten slotte op het pure geluid dat (nog) geen taal is. op de hem eigen meeslepende en aanstekelijke wijze ontsluit Ten Bos een veelal onderdrukt domein van affecten, waarin de mens keer op keer de controle dreigt kwijt te raken.Over de auteur(s):René ten Bos is filosoof en organisatiedeskundige. Hij is als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit. Bij Uitgeverij Boom verschenen eerder: Modes in management (2002), Rationele engelen (2005) en Het geniale dier (2008).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
René ten Bos
Uitgever
Boom
ISBN
9789085068334
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
235

Beschrijving

Stilte, geste, stem
Een filosofisch drieluik
René ten Bos

Dieren praten in gebaren. in zijn nieuwe boek gaat René ten Bos in op deze oude filosofische gedachte. hij laat zien dat het gebaar een dimensie opent die vooraf gaat aan de taal. Juist daarom wordt het verbonden met een morele oprechtheid die talige wezens kwijt lijken te zijn. Door taal kunnen mensen hun gevoelens immers verborgen houden. Zij kunnen bij verliefdheid, woede of jaloezie bijvoorbeeld zeggen dat er niets of iets anders aan de hand is.

Stilte, geste, stem is een filosofisch drieluik over de momenten waarop non-verbaliteit in de plaats treedt van gesproken taal. Stilte verwijst daarbij naar de afwezigheid van taal en geluid. Geste staat voor het moment waarop het doen belangrijker wordt dan het zeggen. Stem duidt ten slotte op het pure geluid dat (nog) geen taal is. op de hem eigen meeslepende en aanstekelijke wijze ontsluit Ten Bos een veelal onderdrukt domein van affecten, waarin de mens keer op keer de controle dreigt kwijt te raken.

Over de auteur(s):
René ten Bos is filosoof en organisatiedeskundige. Hij is als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit. Bij Uitgeverij Boom verschenen eerder: Modes in management (2002), Rationele engelen (2005) en Het geniale dier (2008).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
René ten Bos
Uitgever
Boom
ISBN
9789085068334
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
235

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99