Stenen of diamanten?

de Tien Geboden voor jongeren van 16 jaar en ouder

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

M. van Campen

Paperback | Januari 1999 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Twee bergbeklimmers krijgen ieder een rugzak mee. Om de vijf minuten moeten ze een steen oprapen en in de rugzak stoppen. Na een poosje begint de ene bergbeklimmer te klagen over het toenemende gewicht van de stenen. De andere bergbeklimmer heeft geen last van het gewicht. Hoe dat komt? Hij denkt bij zichzelf: het zijn geen stenen die ik meedraag, maar diamanten, kostbare edelstenen.' Meestal worden de tien beboden uit de bijbel gezien als lastige stenen die ons het leven zwaar maken. Zo heeft God ze niet bedoeld. Eerder zijn het kostbare diamanten. Ze beschermen ons leven, ons bezit, ons huwelijk. Het zijn Gods spelregels, die ons laten zien hoe we in deze werels Gods liefde kunnen beantwoorden en hoe we kunnen leven tot eer van Hem. Ook naar de mensen om ons heen. In dit boekje worden de tien geboden een voor een besproken. Met elkaar denken we na over vragen als: Wat zou er gebeuren als de regering zou besluiten alle wetten af te schaffen? Wat zou je doen als je bij een winkel werkt die ook op zondag open is? Vind je dat roken je eigen leven in gevaar brengt? Wat moet de kerkenraad doen als twee homo's willen trouwen? God wil dat je je leven in dienst stelt van Hem. De tien geboden willen je daarbij de weg wijzen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Campen
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023930037
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1999
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
72

Beschrijving

'Twee bergbeklimmers krijgen ieder een rugzak mee. Om de vijf minuten moeten ze een steen oprapen en in de rugzak stoppen. Na een poosje begint de ene bergbeklimmer te klagen over het toenemende gewicht van de stenen. De andere bergbeklimmer heeft geen last van het gewicht. Hoe dat komt? Hij denkt bij zichzelf: het zijn geen stenen die ik meedraag, maar diamanten, kostbare edelstenen.'

Meestal worden de tien beboden uit de bijbel gezien als lastige stenen die ons het leven zwaar maken. Zo heeft God ze niet bedoeld. Eerder zijn het kostbare diamanten. Ze beschermen ons leven, ons bezit, ons huwelijk. Het zijn Gods spelregels, die ons laten zien hoe we in deze werels Gods liefde kunnen beantwoorden en hoe we kunnen leven tot eer van Hem. Ook naar de mensen om ons heen.

In dit boekje worden de tien geboden een voor een besproken. Met elkaar denken we na over vragen als: Wat zou er gebeuren als de regering zou besluiten alle wetten af te schaffen? Wat zou je doen als je bij een winkel werkt die ook op zondag open is? Vind je dat roken je eigen leven in gevaar brengt? Wat moet de kerkenraad doen als twee homo's willen trouwen? God wil dat je je leven in dienst stelt van Hem. De tien geboden willen je daarbij de weg wijzen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Campen
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023930037
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1999
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
72

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99