Statistiek voor de psychologie 5

Prijs € 39,50

Niet beschikbaar

Jules L. Ellis

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Statistiek is voor veel studenten psychologie een struikelblok in hun studie. Deze inleidende serie Statistiek voor de psychologie presenteert de stof daarom zo toegankelijk mogelijk: in een strakke didactische structuur, zonder een overdaad aan formules en voorzien van vele voorbeelden en opgaven.De inleidingen bereiden je voor op het doen van zelfstandig onderzoek, zoals dat nodig is voor het schrijven van een scriptie of artikel. Daarnaast leer je zelfstandig wetenschappelijke artikelen en rapporten te lezen en te begrijpen. De serie beperkt zich tot het adequaat leren analyseren, interpreteren en rapporteren van data, gegeven een bepaalde vraagstelling.Je wordt gestimuleerd zelf actief met de leerstof om te gaan, uitgaande van de gedachte dat zelf doen de beste manier is om je de vereiste vaardigheden eigen te maken. Daarom zijn in de boeken vele opgaven opgenomen.Deel 5 behandelt de volgende onderwerpen:* Factoranalyse* Betrouwbaarheidsanalyse* Rasch-analyse* Mokken-analyseDr. Jules L. Ellis is als docent verbonden aan het Onderwijsinstituut voor Psychologie en Kunstmatige Intelligentie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jules L. Ellis
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059319752
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Statistiek is voor veel studenten psychologie een struikelblok in hun studie. Deze inleidende serie Statistiek voor de psychologie presenteert de stof daarom zo toegankelijk mogelijk: in een strakke didactische structuur, zonder een overdaad aan formules en voorzien van vele voorbeelden en opgaven.
De inleidingen bereiden je voor op het doen van zelfstandig onderzoek, zoals dat nodig is voor het schrijven van een scriptie of artikel. Daarnaast leer je zelfstandig wetenschappelijke artikelen en rapporten te lezen en te begrijpen. De serie beperkt zich tot het adequaat leren analyseren, interpreteren en rapporteren van data, gegeven een bepaalde vraagstelling.
Je wordt gestimuleerd zelf actief met de leerstof om te gaan, uitgaande van de gedachte dat zelf doen de beste manier is om je de vereiste vaardigheden eigen te maken. Daarom zijn in de boeken vele opgaven opgenomen.

Deel 5 behandelt de volgende onderwerpen:
* Factoranalyse
* Betrouwbaarheidsanalyse
* Rasch-analyse
* Mokken-analyse

Dr. Jules L. Ellis is als docent verbonden aan het Onderwijsinstituut voor Psychologie en Kunstmatige Intelligentie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jules L. Ellis
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059319752
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99