Statistiek als hulpmiddel

een overzicht van gangbare toepassingen in de sociale wetenschappen

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Manfred te Grotenhuis, Theo van der Weegen

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Statistiek associeert men al snel met ingewikkelde wiskundige formules en berekeningen. Bij het gebruik van de statistiek in sociaal-wetenschappelijk onderzoek, speelt dit echter slechts op de achtergrond een rol. Het gaat namelijk vooral om de juiste toepassing en de correcte interpretatie van de uitkomsten. In Statistiek als hulpmiddel staat daarom de praktische toepasbaarheid centraal. Hoewel er ook aandacht is voor de grondbeginselen van de statistiek, is dit niet het voornaamste leerdoel. De nadruk ligt op het gebruik van statistische toepassingen bij de beantwoording van onderzoeksvragen op het terrein van de sociale wetenschappen. Deze toepassingen worden geïllustreerd aan de hand van gegevens uit grootschalig onderzoek onder de Nederlandse bevolking. De gegevens zijn beschikbaar via het internet, zodat men de statistische uitkomsten kan reproduceren met behulp van het computerprogramma SPSS. Enige basiskennis van dit programma, zoals beschreven in Basiscursus SPSS en SPSS met Syntax (Van Gorcum: 2013 en 2007), is daarbij wel noodzakelijk. Er wordt geen wiskundige kennis verondersteld.Manfred te Grotenhuis is werkzaam als universitair docent kwantitatieve analysetechnieken en publiceert regelmatig over statistische toepassingen; Theo van der Weegen is hoofd van een onderzoekstechnische afdeling. Beiden hebben meer dan 10 jaar ervaring met het doceren van statistiek aan studenten binnen de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen en zijn betrokken bij tal van sociaal-wetenschappelijke onderzoeksprojecten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Manfred te Grotenhuis, Theo van der Weegen
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023252269
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Statistiek associeert men al snel met ingewikkelde wiskundige formules en berekeningen. Bij het gebruik van de statistiek in sociaal-wetenschappelijk onderzoek, speelt dit echter slechts op de achtergrond een rol. Het gaat namelijk vooral om de juiste toepassing en de correcte interpretatie van de uitkomsten. In Statistiek als hulpmiddel staat daarom de praktische toepasbaarheid centraal. Hoewel er ook aandacht is voor de grondbeginselen van de statistiek, is dit niet het voornaamste leerdoel. De nadruk ligt op het gebruik van statistische toepassingen bij de beantwoording van onderzoeksvragen op het terrein van de sociale wetenschappen. Deze toepassingen worden geïllustreerd aan de hand van gegevens uit grootschalig onderzoek onder de Nederlandse bevolking. De gegevens zijn beschikbaar via het internet, zodat men de statistische uitkomsten kan reproduceren met behulp van het computerprogramma SPSS. Enige basiskennis van dit programma, zoals beschreven in Basiscursus SPSS en SPSS met Syntax (Van Gorcum: 2013 en 2007), is daarbij wel noodzakelijk. Er wordt geen wiskundige kennis verondersteld.

Manfred te Grotenhuis is werkzaam als universitair docent kwantitatieve analysetechnieken en publiceert regelmatig over statistische toepassingen; Theo van der Weegen is hoofd van een onderzoekstechnische afdeling. Beiden hebben meer dan 10 jaar ervaring met het doceren van statistiek aan studenten binnen de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen en zijn betrokken bij tal van sociaal-wetenschappelijke onderzoeksprojecten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Manfred te Grotenhuis, Theo van der Weegen
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023252269
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99