Staking 2077

Prijs € 12,90

Uitverkocht

Sergej Eisenstein

Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Moskou 1912. Wanneer een arbeider in een fabriek bezwijkt onder de erbarmelijke leefomstandigheden en zelfmoord pleegt, besluiten zijn collega’s te staken. De fabrieksleiding en Tsaristische overheid geven geen gehoor aan hun grieven. Er worden infiltranten ingezet om de staking van binnenuit te breken. Maar als deze slinkse opzet mislukt worden politie en leger in stelling gebracht om de ongewapende stakers met meedogenloos en excessief geweld neer te slaan. Eisenstein presenteert een compromisloze, idealistische, ongepolijste en bloedstollende visie op de gang van zaken in de Ruslands zware industrie in de jaren voor de Oktoberrevolutie.Sergej Eisensteins eerste grote filmproductie openbaarde zich als één van de krachtigste debuutfilms aller tijden. Eisenstein kreeg in 1924 bij Proletkult de mogelijkheid een film te maken, die het eerste deel moest worden uit een reeks van acht. Deze film werd een monument van celluloid voor de mislukte Bolsjewistische revolutie van 1912. Het bleef bij dit eerste deel maar de prestatie van Eisenstein was er niet minder om. De staat wilde vanuit propaganda-oogpunt een informatieve, rechtlijnige film maken, maar Eisenstein verkoos een visie vol symboliek. Zo liet hij beelden van het neerslaan van de stakers afwisselen met schokkende beelden van het slachten van een stier, een effect dat Francis Ford Coppola in 1979 zou herhalen in Apocalypse Now. STAKING is een visueel en technisch meesterwerk geworden dat de blauwdruk vormde voor Eisensteins latere films en een belangrijke inspiratiebron werd voor de Russische en internationale cinema. origin.titel: STATSJKAregie: Sergej Eisensteinscenario: Proletkult groep o.l.v. V.Pletnjevcamera: Edoeard Tisseproductie: Goskino 1925met twee soundtracks 1/ Gosfilmofond (1969) 2/ Yo Yo Mundi (2001)met o.a. Maksim Strauch, Grigori Aleksandrov, Michail Gomorov, I.Ivanov, Ivan Klioekvin, Aleksandr AntonovDVD5 / R2 / 4:3 / zwart-wit / digipackgeluid: Dolby 2.0speelduur: 82 min.Russische tussentitels(optionele) ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sergej Eisenstein
Uitgever
Moskwood Media
ISBN
9789059392533
Bindwijze
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Moskou 1912. Wanneer een arbeider in een fabriek bezwijkt onder de erbarmelijke leefomstandigheden en zelfmoord pleegt, besluiten zijn collega’s te staken. De fabrieksleiding en Tsaristische overheid geven geen gehoor aan hun grieven. Er worden infiltranten ingezet om de staking van binnenuit te breken. Maar als deze slinkse opzet mislukt worden politie en leger in stelling gebracht om de ongewapende stakers met meedogenloos en excessief geweld neer te slaan. Eisenstein presenteert een compromisloze, idealistische, ongepolijste en bloedstollende visie op de gang van zaken in de Ruslands zware industrie in de jaren voor de Oktoberrevolutie.

Sergej Eisensteins eerste grote filmproductie openbaarde zich als één van de krachtigste debuutfilms aller tijden. Eisenstein kreeg in 1924 bij Proletkult de mogelijkheid een film te maken, die het eerste deel moest worden uit een reeks van acht. Deze film werd een monument van celluloid voor de mislukte Bolsjewistische revolutie van 1912. Het bleef bij dit eerste deel maar de prestatie van Eisenstein was er niet minder om. De staat wilde vanuit propaganda-oogpunt een informatieve, rechtlijnige film maken, maar Eisenstein verkoos een visie vol symboliek. Zo liet hij beelden van het neerslaan van de stakers afwisselen met schokkende beelden van het slachten van een stier, een effect dat Francis Ford Coppola in 1979 zou herhalen in Apocalypse Now. STAKING is een visueel en technisch meesterwerk geworden dat de blauwdruk vormde voor Eisensteins latere films en een belangrijke inspiratiebron werd voor de Russische en internationale cinema.

origin.titel: STATSJKA
regie: Sergej Eisenstein
scenario: Proletkult groep o.l.v. V.Pletnjev
camera: Edoeard Tisse
productie: Goskino 1925

met twee soundtracks 1/ Gosfilmofond (1969) 2/ Yo Yo Mundi (2001)

met o.a. Maksim Strauch, Grigori Aleksandrov, Michail Gomorov, I.Ivanov, Ivan Klioekvin, Aleksandr Antonov

DVD5 / R2 / 4:3 / zwart-wit / digipack
geluid: Dolby 2.0
speelduur: 82 min.
Russische tussentitels
(optionele) ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sergej Eisenstein
Uitgever
Moskwood Media
ISBN
9789059392533
Bindwijze
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99