Stadsnatuur maken / Making urban nature

Prijs € 39,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jacques Vink, Piet Vollaard, Niels de Zwarte

Paperback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stadsnatuur maken is een inspiratie- en voorbeeldboek voor natuurinclusiefontwerpen in de Noordwest-Europese stad. Het roept op tot het integreren van natuur in het ontwerp van gebouwen en stedelijke buitenruimten en het geeft daarbij praktische voorbeelden en ontwerphandreikingen. De stad is een rijke biotoop met een grote biodiversiteit. Veel dier- en plantensoorten komen inmiddels meer in de stad voor dan in het buitengebied. De auteurs zien natuur als een integraal onderdeel van het stedelijk organisme en als zodanig van belang voor de leefbaarheid van de stad. Natuurinclusief ontwerpen is een pionierspraktijk, en pas recent onderdeel van de stadsplanning. Vanuit verschillende invalshoeken; de theorie van ecologie en biodiversiteit, stadsgebonden soorten, stedelijke biotopen en onderhoud van stadsnatuur worden in deze publicatie aan de hand van inspirerende en praktische voorbeelden besproken.De auteurs zijn lid van de stichting De Natuurlijke Stad, een samenwerkingsverband van architecten, biologen en stadsecologen met veel ervaring in de praktijk en theorie van het natuurinclusief ontwerpen in de stad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacques Vink, Piet Vollaard, Niels de Zwarte
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462083172
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Stadsnatuur maken is een inspiratie- en voorbeeldboek voor natuurinclusiefontwerpen in de Noordwest-Europese stad. Het roept op tot het integreren van natuur in het ontwerp van gebouwen en stedelijke buitenruimten en het geeft daarbij praktische voorbeelden en ontwerphandreikingen. De stad is een rijke biotoop met een grote biodiversiteit. Veel dier- en plantensoorten komen inmiddels meer in de stad voor dan in het buitengebied. De auteurs zien natuur als een integraal onderdeel van het stedelijk organisme en als zodanig van belang voor de leefbaarheid van de stad. Natuurinclusief ontwerpen is een pionierspraktijk, en pas recent onderdeel van de stadsplanning. Vanuit verschillende invalshoeken; de theorie van ecologie en biodiversiteit, stadsgebonden soorten, stedelijke biotopen en onderhoud van stadsnatuur worden in deze publicatie aan de hand van inspirerende en praktische voorbeelden besproken.
De auteurs zijn lid van de stichting De Natuurlijke Stad, een samenwerkingsverband van architecten, biologen en stadsecologen met veel ervaring in de praktijk en theorie van het natuurinclusief ontwerpen in de stad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacques Vink, Piet Vollaard, Niels de Zwarte
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462083172
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99